Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Velká kontrola motorkářů, dohlížel i vrtulník. Policisté odhalili tři desítky přestupků

Další dopravně bezpečnostní akce zaměřená na motocykly proběhla o víkendu. V akci byl i policejní vrtulník a policisté se zaměřili na oblíbené místo motorkářů – zatáčky u Železného Brodu. Během akce zjistili devětadvacet přestupků.

„S ohledem na zvýšený nárůst dopravních nehod s účastí řidičů motocyklů v poslední době, mnohdy s vážnými následky, se policisté zaměřili opět na tuto skupinu účastníků silničního provozu,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Akce proběhla v neděli na silnici 10 mezi Železným Brodem a Loužnicí. „Policisté dohlíželi především na dodržování pravidel silničního provozu řidiči motocyklů, kteří jsou velmi zranitelnými účastníky silničního provozu, a to nejen přímo na silnicích, ale chování těchto mnohdy neukázněných řidičů sledovali i z policejního vrtulníku,“ dodala mluvčí. 

Policie se zaměřila zejména na bezohlednou a agresivní jízdu, rychlost a způsob jízdy, používání ochranných přileb, technický stav motocyklů i případné řízení pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek.

V akci byly kromě vrtulníku i policejní auta, a to včetně těch určených pro skrytý dohled s radary.

Policisté zjistili celkem 29 dopravních přestupků, za které na místě uložili příkazem pokuty v celkové výši 33 800 korun a jeden přestupek oznámili k řešení příslušnému správnímu orgánu. „Mezi nejčastější prohřešky patřilo porušování nejvyšší povolené rychlosti, celkem v 15 případech, dále to byl způsob jízdy - nedovolené přejíždění plné čáry souvislé, a to celkem ve 12 případech,“ řekla Šrýtrová.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kontroly, policie, motorky, Železný Brod, přestupky, motocykl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pepa Búš

Koukám, že jsem motorkářům šlápl na kuří oko. Sami by nepřišli na to, že jsou bezohlední.

Pátek, 17. září 2021, 08:25Odpovědět

Petr Baui

Pepa Búš... jaké prášky berete?

Čtvrtek, 16. září 2021, 12:51Odpovědět

Pepa Búš

Konečně někoho napadlo kontrolovat motorkáře, to co se poslední roky na cestách děje ze strany motorkářů je už nepochopitelné, jako bychom žili v zabedněném bezprávním státě, kde si každý může dělat co chce. Každý den mrtvý motorkář, předjíždění zleva zprava, plná čára, mezi auty... Přesto, když koukám na nejčastější přestupky..., že je pro ně cesta adrenalin, to je jasné, ale 90% motorkářů jezdí navíc s vytuněným výfukem a jsou slyšet na 5km daleko, to policii nevadí?! Co lidé, kteří žijí u cest!? Motorkáři jezdí se špunty v uších, to víte? Pořád žijeme v tom zabedněném státě, ale i za to málo štěstí tleskám! V Rakousku jim okamžitě zabaví hlučnou motorku, v Německu už na to přišli také, Francie začíná měřit hlučnost motorek. U nás možná ještě tak 10 -15 let bude trvat, než naše policie příjde na to, že ty vytuněné motorky nemohou vlastně splňovat dopravní předpisy.

Středa, 15. září 2021, 21:09Odpovědět

Velká kontrola motorkářů, dohlížel i vrtulník. Policisté odhalili tři desítky přestupků  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.