Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidič dodávky přejížděl do protisměru, od utrženého výfuku létaly jiskry. Nadýchal 3,4 promile

Policisté vyšetřují řidiče, který nadýchal 3,4 promile alkoholu. Hodně podivné jízdy dodávky si všiml jeden z projíždějících řidičů, který nejprve podezřelou dodávku donutil zastavit s tím, že řidič nejspíš bude zdravotně indisponován.

K celé situaci došlo v úterý navečer na silnici mezi Kravaři a Žandovem. „Cesta ubíhala celkem poklidně do doby, než před sebou na horizontu spatřil jedoucí dodávku. Její řidič tu náhle vyjel do protisměru, aby se trhnutím volantu opět vrátil do svého jízdního pruhu. A takhle několikrát za sebou,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle ní nebezpečnost situace umocnil ještě fakt, že dodávka měla utržený výfuk, ze kterého létaly jiskry. „Troubením přiměl řidiče od zpomalení až k úplnému zastavení. Zároveň došel k přesvědčení, že ten, kdo sedí za jejím volantem, je zcela jistě zdravotně indisponován,“ dodala mluvčí.

Autem nakonec zajel před dodávku a oba vozy zastavily. „Jakmile mladý řidič zřel postavu třímající volant, okamžitě pochopil. Upozornil tedy 37letého řidiče dodávky nejen na špatný technický stav jeho vozu, ale také na několik krizových situací, kterých byl svědkem,“ doplnila Baláková.

Muž neměl ani sílu nějak protestovat, z koutku úst mu pak vypadla i cigareta. Na místo tak zamířili policisté. „Přístroj opakovaně vyhodnotil přítomnost alkoholu v mužově dechu jako pozitivní. Všechna provedená měření hravě překonala hodnoty 3 promile. Nejvyšší dosažená meta dokonce atakovala hodnotu 3,4 promile,“ řekla mluvčí.

Řidiči dodávky nyní za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, alkohol, Žandov, Kravaře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič dodávky přejížděl do protisměru, od utrženého výfuku létaly jiskry. Nadýchal 3,4 promile  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.