Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie odložila případ smrti známé pekařky. Zastřelil ji bývalý manžel, pak zbraň obrátil proti sobě

Ten případ otřásl Libercem. Na zahradě rodinného domu v Rudolfově došlo v neděli 16. května k tragédii. Ozvala se střelba, kterou nepřežila známá liberecká pekařka a cukrářka Jana Novotová Jahodová, v nemocnici pak zraněním podlehl i její bývalý manžel, který střílel a pak zbraň obrátil proti sobě. Kriminalisté vyšetřování nyní uzavřeli, šlo o vraždu a sebevraždu. Případ proto kriminalisté odložili, neboť pachatel zemřel.

„Ukončili jsme řízení v tomto případě usnesením o odložení věci z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání osoby, která zemřela," řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Už dříve mluvčí uvedl, že střelba z legálně držené pistole v Liberci - Rudolfově byla vyústěním rodinných sporů. Tragická událost se stala na okraji města v neděli 16. května odpoledne. Do domu v Rudolfovské ulici přišel manžel ženy. Dvojice se měla rozvádět. Poté se ozvaly výstřely, na místě zůstala vážně zraněná dvojice. Majitelka pekařství i přes rychlou a několik desítek minut trvající pomoc zdravotníků zemřela na místě, střelce záchranáři resuscitují a převáží do liberecké nemocnice. Tam večer umírá také.

Událost měla v Liberci velký ohlas, k pekařství Jahůdka lidé spontánně nosili květiny a svíčky. Samotné pekařství po tragédii neotevřelo a zůstalo zavřené už natrvalo.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, kriminalita, vražda, Liberec, manželé, Rudolfov, Krajská nemocnice Liberec, zbraň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie odložila případ smrti známé pekařky. Zastřelil ji bývalý manžel, pak zbraň obrátil proti sobě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.