Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vánoční zásahy hasičů: Dopravní nehody i požáry aut a chalup

Během prodlouženého víkendu řešili hasiči řadu výjezdů. Nejvíc bylo dopravních nehod na kluzkých silnicích. Vyjížděli ale i k několika požárům.

Čtvrtek 23. prosince

Dvě jednotky hasičů zasahovaly u dopravní nehody osobního automobilu u obce Dolní Řasnice. „Vozidlo po smyku narazilo čelně do stromu. Hasiči odpojili LPG ve vozidle. Zraněnou osobu si převzala ZZS,“ uvedli hasiči.

K další dopravní nehodě se zraněním vyjeli liberečtí profesionálové na silnici č. 1/13 u Bílého Kostela ve směru na Rynoltice. Osobní vozidlo zůstalo havarované na střeše. „Hasiči provedli protipožární opatření, přetočili vozidla na kola a odtáhli do odstavného pruhu. Únik provozních kapalin byl zasypán sorbentem a komunikace byla uklizena,“ popsali hasiči.

Večer pak hasiči vyjeli k požáru roubeného domu ve Svatoňovicích na Semilsku. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. „Hasiči použili přetlakovou ventilaci a rozebírali střešní konstrukce. Požárem nebyl nikdo zraněn. Komunikace z Karlovic až do obce Lestkov byla PČR po dobu zásahu uzavřena,“ uvedli hasiči.

Pátek 24. prosince

Na Štedrý den hasiči v Liberci vyjeli do ulice Tatranská, kde rychlým zásahem pomocí vysokotlakého proudu uhasili požár osobního automobilu v garáži, která byla součástí vícepatrového domu. Hasiči následně použili přetlakovou ventilaci k odvětrání chodby v budově.

Na komunikaci II/278 u obce Bohdánkov hasiči zasahovali u dopravní nehody dvou osobních automobilů se zraněním. „Hasiči poskytovali zraněným predlékařskou první pomoc do příjezdu ZZS,“ upřesnili hasiči.

Řada nehod na kluzkých silnicích. Silnice u Jeřmanic byla uzavřená

Ledovka na silnicích trápila řidiče v Libereckém kraji. Hasiči během Štědrého dne evidovali zvýšený počet nehod se zraněním, a to především na Liberecku a Semilsku. Kvůli několika nehodám musela být dokonce uzavřena silnice 35 u Jeřmanic ve směru...

Komunikace I/35 ve směru z Liberce na Hodkovice nad Mohelkou byla místy pokryta ledovkou a čerstvým sněhem. Netrvalo dlouho a do vyšetřované nehody narazilo další vozidlo. „Následně byla u Jeřmanic z důvodu několika dalších dopravních nehod komunikace do večerních hodin uzavřena pro bezpečnost zasahujících i ostatních účastníků silničního provozu,“ řekli hasiči.

Sobota 25. prosince

V sobotu hasiči řešili požár roubenky. „V dopoledních hodinách jsme zasahovali ve Velenicích na Českolipsku,“ uvedli hasiči. Plameny z komína roubenky hasiči uhasili z automobilového žebříku a dále sráželi saze kominickým nářadím a pískem.

Hasiči ze stanice HZS Liberec likvidovali požár osobního automobilu na parkovišti v ulici Purkyňova. „Ostatní vozidla nebyla požárem poškozena,“ uzavřeli hasiči.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky hasiči, hzslk, požáry, nehody, vánoce, požár, dopravní nehoda, automobil, Liberec, Rynoltice, Dolní Řasnice, okres Semily, Svatoňovice, Karlovice, Lestkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční zásahy hasičů: Dopravní nehody i požáry aut a chalup  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.