Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kamion na průtahu Libercem srazil řidiče, který vystoupil z auta. Ten při převozu do nemocnice zemřel

K tragické nehodě došlo v pondělí po poledni na průtahu Liberce. U sjezdu na Globus srazil projíždějící kamion řidiče, který tam opustil své vozidlo. Na místě pak probíhala záchrana života, muž ale při převozu do nemocnice zemřel. Řidič kamionu se podle CNN Prima News psychicky zhroutil.

K nehodě došlo před třináctou hodinou. Řidič BMW zastavil v odbočovacím pruhu do obchodní zóny a z auta vystoupil. Poté ho srazil projíždějící kamion. Místem v době nehody projížděl i bývalý ředitel liberecké záchranky Stanislav Mackovík, který spěchal zraněnému pomoci.

„Okamžitě jsem zastavil a hned za mnou policisté, kteří také jeli okolo. Přeběhli jsme na druhou stranu, kde už dva svědci poskytovali první pomoc. Zapojil jsem se do resuscitace a pokračovali jsme, dokud nepřijela záchranka. Nevypadalo to dobře, měl na první pohled velmi vážné poranění hlavy. Byl v bezvědomí,“ řekl pro CNN Prima News Stanislav Mackovík.

Na místo poté dorazili zdravotníci včetně vrtulníku záchranné služby. „Naložili jsme muže do sanitky, při převozu do nemocnice ale lékař konstatoval smrt,“ uvedl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Nehodu nyní vyšetřují policisté, kteří zjišťují, co se na místě přesně stalo i proč řidič na průtahu vystupoval. „Vyšetřovatelé žádají o pomoc svědky, zejména řidiče, kteří daným místem projížděli v opačném směru a mají ve voze palubní kamery, které mohly střet i to, co mu předcházelo, zaznamenat,“ řekl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vendula Becker

Štítky nehoda, průtah, Liberec, smrtelná nehoda, Globus, zzs lk, nemocnice, CNN Prima News, Stanislav Mackovík, BMW

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Kroutimhlavou

Kde je Mackovík, tam je vrtulník...

Úterý, 28. prosince 2021, 09:00Odpovědět

Kamion na průtahu Libercem srazil řidiče, který vystoupil z auta. Ten při převozu do nemocnice zemřel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.