Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Útoky agresivní party na děti u českolipského Kauflandu. Někteří agresoři byli opilí

Strážníci v České Lípě museli řešit problém s partičkou, která u tamního Kauflandu napadala jiné děti. Agresoři navíc byli pod vlivem alkoholu. Děti tak nyní řeší sociálka.

Partičky si všimla obsluha kamerového systému. „Skupinka se nejprve domluvila a pak její členové začali napadat jiné děti. Některým dali pohlavek, jiné nakopli. Dá se říci, že agresivní děti čekaly, zda se někdo z náhodných kolemjdoucích nechá vyprovokovat,“ uvedla mluvčí strážníků Eva Vlastníková.

Na místo tak dorazila hlídka, která se nejprve dozvěděla, že nikdo neví, o čem to strážníci mluví. Pak připustili fyzický kontakt, ale s tím, že se jenom bránili. „Strážníci je postupně usvědčovali ze lží, navíc si všimli, že některé děti jeví známky podnapilosti. U čtyřech z nich alkotester potvrdil, že požily alkohol,“ dodala mluvčí.

Nejvíc nadýchal třináctiletý chlapec – přes jedno promile. Ten také lahev alkoholu přinesl z domova. Ostatní děti se také shodly, že právě on vymýšlí podobné akce. „Strážníci podnapilé děti předali rodičům, spis pak poputuje jak na OSPOD, tak i ke správnímu orgánu,“ uzavřela Vlastníková.

Podle obyvatel města nejde o nic ojedinělého. „Ty mladistvé tlupy před Kauflandem jsou běžným jevem. Takových míst je v Lípě samozřejmě víc, ale mám radost, že se občas na ně dostane,“ uvedl například Ladislav Jarkymyk.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Česká Lípa

Štítky městská policie, Česká Lípa, opilé děti, Kaufland, alkohol, Orgán sociálně-právní ochrany dětí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útoky agresivní party na děti u českolipského Kauflandu. Někteří agresoři byli opilí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.