Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Zraněný cyklista z České Lípy je stále v bezvědomí. Policie už zná jeho totožnost, hledala ho partnerka

, aktualizováno 30. března 2022, 10:00

Policie už zná totožnost cyklisty, který po nedělní srážce s autem na Českolipsku utrpěl těžká zranění. V úterý večer se dostavila na policejní stanici v České Lípě jeho partnerka, která muže od neděle hledala. Cyklista se však z bezvědomí stále neprobral.

„Včera kolem 19. hodiny se dostavila na obvodní oddělení policie v České Lípě místní žena, která od neděle postrádala svého přítele. Ukázalo se, že je jejím partnerem cyklista, po jehož totožnosti jsme pátrali," uvedla ve středu policejní mluvčí Ivana Baláková

Jedná se o čtyřicetiletého muže s přechodným bydlištěm v České Lípě. V neděli večer odjel na kole na návštěvu k příbuzným, domů se však nevrátil. Jeho družka Monika se obávala, zda se jejímu partnerovi něco nepřihodilo, a tak začala obvolávat nemocnice v České Lípě i Mladé Boleslavi. 

„Když ho nenašla v nemocnicích, přišla se žádostí o pomoc při pátrání po něm na naši služebnu," sdělila Baláková.

„K tomuto příběhu je třeba dodat, že se vůbec nemusel stát, kdyby muž za jízdy použil cyklistickou přilbu. A protože ji neměl, utrpěl velmi závažné a život ohrožující poranění hlavy," uzavřela mluvčí. 

Cyklista nedal přednost v jízdě, srazilo ho auto

K nehodě došlo v neděli po osmé hodině večerní v České Lípě. Cyklista přijel z Bardějovské ulice ke křižovatce s ulicemi Žitavská a Sluneční, pravděpodobně se chystal pokračovat rovně.

„Přitom ale nedal přednost po hlavní silnici jedoucímu vozidlu značky Škoda Fabia, který se k němu blížil po Žitavské ulici zprava a vjel mu do jízdní dráhy,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Řidič fabie nedokázal auto včas zabrzdit a došlo ke srážce. Cyklista přeletěl přes čelní sklo i střechu vozidla a po pádu na zem ztratil vědomí.

„Zdravotnická záchranná služba ho transportovala do Krajské nemocnice Liberec, kde mu lékaři stále poskytují intenzivní péči,“ informovala mluvčí.

Zraněný cyklista u sebe neměl žádné doklady a ještě nenabyl vědomí, policie proto pátrala po jeho totožnosti a žádala veřejnost o spolupráci.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, Česká Lípa, cyklista, nemocnice, bezvědomí, okres Česká Lípa, Krajská nemocnice Liberec, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zraněný cyklista z České Lípy je stále v bezvědomí. Policie už zná jeho totožnost, hledala ho partnerka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.