Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Velikonoční víkend plný dopravních nehod. Policisté vyjížděli více než třicetkrát

Během prodlouženého velikonočního víkendu policisté vyjížděli k více než třiceti dopravním nehodám v Libereckém kraji, naštěstí na silnicích nikdo nezemřel. Někteří řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu, už v pátek jednomu z nich policisté naměřili přes dvě promile.

Od pátku do pondělí šetřili dopravní policisté v Libereckém kraji jednatřicet dopravních nehod, dechová zkouška byla pozitivní u tří řidičů havarovaných vozidel. 

„Naštěstí nikdo nezemřel a nebyl ani těžce zraněn. U šesti dopravních nehod došlo k lehkým zraněním jejich účastníků,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Mezi prvními byla páteční nehoda na Jablonecku v obci Koberovy, došlo k ní krátce před čtvrtou hodinou ranní. „Řidič jel po silnici druhé třídy ve směru od Koberov do Železného Brodu, kde při průjezdu levotočivé zatáčky nezvládl řízení, vyjel mimo silnici a narazil do stromu,“ informovala mluvčí.

Řidič vyvázl bez zranění, spolujezdec se zranil lehce a posádka zdravotnické záchranné služby jej převezla na ošetření do nemocnice v Turnově. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 40 000 korun.

Jak se ukázalo, řidič nebyl střízlivý. „Policisté provedenou dechovou zkouškou v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 2,20 promile a na místě mu zadrželi řidičský průkaz,“ sdělila Sochorová.

Případ nyní vyšetřují policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Jablonecko, Koberovy, doprava, nehoda, Velikonoce, policie, alkohol, dopravní nehoda, silnice, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, Železný Brod, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoční víkend plný dopravních nehod. Policisté vyjížděli více než třicetkrát  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.