Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Senior na elektrokole bez helmy nezvládl sjezd. Po zabrzdění přelétl přes řídítka

S lepšícím se počasím vyrazili na silnice také cyklisté. To sebou přináší i nehody, podle policistů jsou právě cyklisté jednou z nejohroženějších skupin účastníků silničního provozu. Jednasedmdesátiletý senior havaroval na elektrokole v neděli ráno.

Cyklista jel po silnici třetí třídy ve směru od Klíčnova do Pulečného. „V klesání na konci rovného úseku před mírnou pravotočivou zatáčku chtěl snížit rychlost přibrzděním, což následně udělal s větší intenzitou na přední kotoučové brzdě, nezvládl řízení a přes řídítka přepadl na vozovku,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Při pádu utrpěl zranění, se kterým ho sanitka převezla do jablonecké nemocnice. „Charakter jeho zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Alkohol u cyklisty byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek,“ dodala mluvčí.

Ta také varovala cyklisty, kteří se po zimě vrací na silnice. A především ty, co nepoužívají helmy. „Dospělým cyklistům sice povinnost mít při jízdě na jízdním kole nasazenou helmu zákon neukládá, ale každý cyklista by si měl svoji míru zranitelnosti v silničním provozu uvědomovat a hlavu si přilbou chránit. Cyklistická helma je zcela jistě věc, která dokáže při pádu zmírnit charakter zranění a v některých případech i zachránit lidský život,“ uzavřela Sochorová.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, jablonecko, policie, elektrokolo, cyklista, silnice, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior na elektrokole bez helmy nezvládl sjezd. Po zabrzdění přelétl přes řídítka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.