Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Řidič dodávky vjel v Liberci na přejezd a zlomil závoru. Policie hledá svědky

Liberečtí policisté hledají svědky incidentu, při němž řidič dodávky vjel do kolejiště, zůstal na něm stát a vážně tak ohrozil provoz na trati. Navíc se o jeho vozidlo zlomila závora, hrozí mu až tři roky vězení.

Řidič vozidla značky Mercedes Benz Sprinter projížděl 9. května před osmou hodinou ranní směrem od Vesce k Vratislavické ulici v Liberci. Následně vjel na železniční trať a zůstal stát.

„Na tamní železniční přejezd vjel totiž i přesto, že se za přejezdem vytvořila kolona vozidel, která se v tu chvíli nehýbala,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Baláková.

Kvůli koloně aut zůstal dotyčný s vozem stát na kolejišti i ve chvíli, kdy se začala sklápět závora. „Ta se následně o nástavbu mercedesu přelomila. Železnici tím vznikla škoda za zhruba 22 000 korun,“ uvedla mluvčí.

Řidič je podle Balákové podezřelý ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, hrozí mu tak až tři roky vězení.

„Pokud popisovanou událost někdo zaznamenal, prosíme o o to, aby nás kontaktoval na lince 158 a poskytl nám o ní svědectví,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna archiv

Štítky Liberec, policie, svědci, vlak, přejezd, dodávka, řidič, Mercedes-Benz, Vesce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič dodávky vjel v Liberci na přejezd a zlomil závoru. Policie hledá svědky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.