Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidič nepřežil střet dvou aut. Hledají se svědci nehody před Novou Hutí

Kolem šesté hodiny došlo na silnici I/9 před Novou Hutí ve směru od Rumburku na Svor k tragické nehodě. Srážku dvou aut nepřežil jeden z řidičů. Policisté nehodu nadále šetří, hledají i případné svědky.

„Nehoda se stala v době, kdy se Opel Astra a Peugeot 407 pohybovaly ve stejném směru za sebou, přičemž 45letý řidič peugeotu chtěl předjet opel a řidič opelu zase zahájil manévr odbočování vlevo,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Policie nehodu nyní šetří. „Příčinu a všechny okolnosti tragické nehody nyní zjišťuje služba kriminální policie a vyšetřování českolipského územního odboru, která si v této souvislosti mimo jiné vyžádá znalecký posudek z oboru dopravy,“ dodala mluvčí.

Peugeot po střetu s opelem vyjel mimo silnici a zastavil se až o pařez. „Přitom jeho řidič utrpěl závažné zranění, kterému i přes poskytnutou laickou a následně lékařskou pomoc na místě podlehl,“ řekla Baláková s tím, že kromě řidičů v autech nikdo nejel.



Při nehodě tragicky zahynul záchranář liberecké záchranné služby. „Dnes ráno cestou do práce tragicky zahynul náš kolega a kamarád,“ potvrdili záchranáři na sociálních sítích.

Třiadvacetiletého řidiče opelu převezla zdravotnická záchranná služba s blíže nespecifikovaným zraněním do nemocnice k vyšetření. „Byl při vědomí a jeho zdravotní stav mu dovolil podrobit se dechové zkoušce, která ukázala, že pod vlivem alkoholu není,“ upřesnila mluvčí policie.

Policisté nyní hledají svědky nehody. „Pomohly by nám informace od přímých svědků nehody i od řidičů, kteří pohyb těchto dvou vozidel před Novou Hutí zaregistrovali. Veškeré poznatky k nehodě přijímáme na naší známé bezplatné lince 158,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Nová Huť, českolipsko, zzs lk, policie, havárie, Opel, Peugeot, Rumburk, Opel Astra, Peugeot 407

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič nepřežil střet dvou aut. Hledají se svědci nehody před Novou Hutí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.