Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Jablonci nad Nisou byl nalezen senior bez známek života. Neštěstí předcházela rvačka

Krajští kriminalisté vypátrali během jednoho dne muže, který zapříčinil smrt svého známého. Po fyzickém napadení starší muž podlehl zraněním, pachateli hrozí až 16 let za mřížemi.

„V sobotu 30. července přijali důstojníci policejního operačního střediska v Liberci hovor, ve kterém oznamovatel informoval o nálezu zesnulé osoby," informoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Tělo 77letého seniora bylo nalezeno ve veřejně přístupném dvoře obchodu se smíšeným zbožím. Lékař mohl na místě pouze konstatovat smrt.

Pili spolu alkohol, pak došlo k potyčce

Celému incidentu a nešťastné smrti předcházelo popíjení alkoholu. Poslední osobou, která viděla seniora naživu, byl 56letý muž. Den předtím totiž společně konzumovali alkohol, poté se dostali do konfliktu a po slovní roztržce následovalo fyzické napadení. 

Podle Robovského se muži takto scházeli v prostorách provozovny často. „Třiapadesátiletý muž uštědřil svému o téměř čtvrt století staršímu sokovi několik úderů s tím, že se tak zřejmě snažil konflikt pro tuto chvíli ukončit. Pravděpodobně se vůbec nedomníval, že by celý příběh mohl skončit tak tragicky," uvedl mluvčí.

Pachatel nechal zraněného bez pomoci. Jablonečtí policisté a kriminalisté mu však brzy přišli na stopu. „Důvodné podezření, že poškozený podlehl zraněním v důsledku fyzického napadení druhou osobou, potvrdila také nařízená soudní pitva," doplnil Robovský. 

Následujícího dne v odpoledních hodinách byl muž zadržen krajskými kriminalisty. „Muž nijak nezapíral a popsal okolnosti celé události," dodal mluvčí policie. Pachatel je obviněn ze zvlášť závažného zločinu težkého ublížení na zdraví, zároveň také z přečinu krádeže a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. 

Obviněný muž byl odveden do vazby, hrozí mu osm až šestnáct let ve vězení. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Anna Skopalová

Štítky Jablonec nad Nisou, policie, alkohol, rvačka, senior, smrt, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci nad Nisou byl nalezen senior bez známek života. Neštěstí předcházela rvačka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.