Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž omdlel a spadl do vozovky. Život mu zachránila hlídka policistů

Dvoučlenná policejní hlídka zachránila minulou neděli vpodvečer život muži, který zkolaboval a spadl do vozovky v Londýnské ulici. Hlídka právě v tu chvíli ulicí projížděla.

Praporčík Jiří Lánský a podpraporčík Petr Matouš z Obvodního oddělení Liberec – Vápenka neváhali ani na okamžik. „Odstavili vůz tak, aby vytvořil překážku mezi zraněným a případnou hrozbou ze strany některého nezodpovědného řidiče a okamžitě mu přispěchali na pomoc. Muž nereagoval na žádný z podnětů, nedýchal, měl fialové rty a krvácel z tržné rány na hlavě,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Jeden z policistů začal zjišťovat životní funkce zraněného, zatímco druhý ze strážců zákona v tu chvíli již hovořil s operátorkou na tísňové lince záchranné služby. „I přesto, že jsou policisté důsledně proškolováni k poskytování bezodkladné předlékařské první pomoci, pokyny operátorů tísňové linky jsou nejen pro ně velmi významnou pomocí při záchraně života,“ dodal mluvčí.

Několik minut dlouhý boj o život jednačtyřicetiletého muže byl úspěšný, při příjezdu sanitky už sám dýchal. „Pohotová reakce policistů Jiřího Lánského a Petra Matouše z Obvodního oddělení Liberec - Vápenka, ale i profesionální přístup operátorky tísňové linky Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, Jarmily Špirhanzlové, výrazně dopomohly k záchraně lidského života,“ uzavřel Robovský.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, hlídka, záchrana života, londýnská, Liberec, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž omdlel a spadl do vozovky. Život mu zachránila hlídka policistů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.