Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž měl u sebe 140 tablet drogy. Policisté evidují desítky drogových deliktů na festivalu Mácháč

Od pátku probíhá u Máchova jezera v Doksech na Českolipsku taneční open air festival, policie každoročně dohlíží na jeho hladký průběh. Jen do sobotního rána zadokumentovala 38 drogových deliktů i dopravní přestupky.

Ve 32 případech se jednalo o přestupky, v dalších pěti o přečin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, jeden případ pak policie eviduje jako přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Nejvíce si lidé vozí marihuanu

„Z posledně jmenovaného přečinu podezříváme 40letého muže z Prahy, u kterého celníci včera zajistili kromě kokainu, pervitinu a marihuany také 140 tablet drogy MDMA. Těžko lze uvěřit tomu, že tuto zásobu potřeboval na víkend v Doksech jen pro sebe, a pokud ho soud uzná vinným z distribuce drog, může ho poslat až na 5 let do vězení,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Mezi zajištěnými drogami u návštěvníků festivalu na pláži Klůček převládá podle mluvčí marihuana. Policisté také kontrolují řidiče. „Přistihli jsme za volantem dva řidiče pod vlivem alkoholu, dva pod vlivem drog a jeden řidič testy na drogy a alkohol odmítl,“ sdělila Baláková. Řidiči, který testy odmítl, hroz pokuta až ve výši 50 000 korun.

Taxikář bez řidičského oprávnění

Nejednalo se však pouze o návštěvníky festivalu. Policisty překvapil pětatřicetiletý taxikář, kterého kontrolovali nedaleko centra v Doksech. „Když si ho prověřili v evidencích, zjistili, že mu Okresní soud ve Zlíně loni v prosinci zakázal řídit všechna motorová vozidla na dva roky, a že tudíž nemá za volantem co dělat. Jeho zákazníci si proto museli vystoupit ještě před cílovou stanicí a on nás následoval na policejní služebnu,“ informovala mluvčí.

Policie odhalila dalších 35 dopravních přestupků, které se týkaly nevyhovujícího technického stavu vozidel, telefonování za jízdy s mobilním telefonem v ruce nebo nepoužitím bezpečnostního pásu.

Letos již 20. ročník festivalu Mácháč probíhá od pátečních 17:00 a skončí v neděli v šest hodin ráno. Policisté z Libereckého i Ústeckého kraje úzce spolupracují s pořadateli a dohlíží na bezpečný průběh akce. „V neposlední řadě také celníci z Celních úřadů v Liberci a Drážďanech. Ti přijedou do Doks se služebními psy vycvičenými na vyhledávání drog i se spektrometry, které umějí detekovat nejen stopy po drogách, ale také po výbušninách," doplnila Baláková. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Českolipsko, festival, mácháč, drogy, policie, droga, Doksy, okres Česká Lípa, Máchovo jezero, Drážďany, Praha, Liberec, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž měl u sebe 140 tablet drogy. Policisté evidují desítky drogových deliktů na festivalu Mácháč  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.