Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Muž si v jablonecké restauraci přisedl k jinému hostu. Zaplatil pak jeho platební kartou

Nepříjemná zkušenost potkala muže z Jablonecka, ke kterému si v restauraci přisedl neznámý muž. Ten mu následně odcizil platební kartu a zaplatil s ní, poté jí vrátil a odkráčel z podniku. Prozradilo jej upozornění na mobilu.

Trestného činu se dopustil osmatřicetiletý muž v sobotu 3. září. V jedné z restaurací v centru Jablonce nad Nisou si přisedl k jinému muži, kterého neznal. „Pachatel si objednal si jídlo a pití. Druhý muž asi kolem půl páté zaplatil platební kartou obsluze svůj účet a před odchodem z restaurace ještě odešel na toaletu. Ovšem důvěřivě si u stolu s podezřelým ponechal svůj batoh, ve kterém měl peněženku i s uvedenou platební kartou,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Podezřelý muž využil nepřítomnosti hosta a vytáhl z batohu peněženku. „U baru s ní zaplatil svoji útratu ve výši 159 korun. Platební kartu poté poškozenému uložil zpět do peněženky i batohu a z restaurace odešel. To už ale poškozenému na mobilní telefon přišla informace o provedené platbě,“ uvedla mluvčí.

Na místo se vydali jablonečtí strážníci a také policisté z obvodního oddělení, pachatele vypátrali za necelou hodinu. Podezřelý pak putoval do policejní cely, ze které byl propuštěn následujícího dne. „Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za spáchání uvedeného trestného činu mu nyní hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky,“ uzavřela Sochorová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Jablonec nad Nisou

Štítky Jablonec nad Nisou, policie, zloděj, platba, restaurace, platební karta, trestný čin, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž si v jablonecké restauraci přisedl k jinému hostu. Zaplatil pak jeho platební kartou  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.