Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VOLBY 2022: Policie šetří podezření na maření voleb v Hamru na Jezeře. Notebook mohl nahrávat prostor za plentou

Volby v Libereckém kraji se obešly bez komplikací, tedy až na jedno oznámení, které nyní řeší policie. „Jednalo se o nestandartní umístění notebooku v jedné volební místnosti na Českolipsku,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová. Konkrétně šlo o Hamr na jezeře a notebook mohl nahrávat dění za plentou.

„Vzhledem ke skutečnosti, že kriminalisté nemohli na místě vyloučit tu skutečnost, že tímto notebookem mohl být nahráván prostor za volební plentou, notebook zajistili pro účely trestního řízení," doplnila Sochorová.

Policisté případ nadále řeší. „Kriminalisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření průběhu voleb," dodala mluvčí s tím, že průběh voleb v samotném okrsku narušen nebyl.

Jinak byl podle policejní mluvčí průběh voleb v Libereckém kraji až na tento incident klidný a žádné jiné problémy policie nezaznamenala.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky volby, komunální volby, koalice Spolu, ANO, ČSSD, Piráti, lídr kandidátky, policie, Hamr na Jezeře, notebook, Liberecký kraj, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Policie šetří podezření na maření voleb v Hamru na Jezeře. Notebook mohl nahrávat prostor za plentou  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.