Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič v Tanvaldu sjel z parkoviště do koryta řeky, na místě zemřel. Policie hledá svědky nehody

Policisté vyšetřují dopravní nehodu v Tanvaldu, při níž zemřel řidič. Jeho auto z neznámých důvodů sjelo do koryta řeky a skončilo na střeše. Na sociální síti navíc kolují nepravdivé informace o nehodě, pachatel je předvolán k výslechu. Policie žádá případné svědky o spolupráci.

Tragická nehoda se stala ve středu odpoledne. „Pět minut před šestnáctou hodinou policisté na lince 158 přijali oznámení o nálezu vozidla Subaru Outback v korytě řeky Kamenice v Tanvaldě u prodejny BILLA,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Na místě řidiče byl nalezen devadesátiletý senior, kterému již nebylo pomoci.

Zatím není známo, jak se auto do koryta řeky dostalo. „Kriminalisté dosud neznají dobu, kdy řidič z parkovací plochy u prodejny BILLA do koryta řeky Kamenice sjel a jakým způsobem. Zjistili pouze to, že z parkoviště projel živým plotem až do řeky, kde se vůz přetočil na střechu,“ uvedla Sochorová. U vozidla bude potřeba vyloučit technickou závadu znaleckým posudkem. Příčinu smrti řidiče určí soudní pitva.

Policisté žádají případné svědky nehody o spolupráci a poskytnutí jakýchkoli informací na bezplatné lince 158 nebo na kterékoli policejní služebně.

„Upozorňujeme občany, že je kriminalistům již známa osoba, která šíří nepravdivé informace k průběhu uvedené dopravní nehody. Na sociální síti sděluje detaily o tom, že řidič z místa utekl a na místě zůstal mrtvý spolujezdec,“ dodala mluvčí. Osobu kriminalisté předvolali k výslechu.

Podle policie byl nalezený senior na místě řidiče připoutaný bezpečnostním pásem. „Dále kriminalisté zjistili, že místo spolujezdce nejeví žádné známky toho, že by ho kdokoliv v době dopravní nehody použil,“ dodala Sochorová.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Jablonecko, Tanvald, nehoda, doprava, policie, krimi, havárie, dopravní nehoda, Billa, Kamenice (přítok Nežárky), Subaru Outback

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič v Tanvaldu sjel z parkoviště do koryta řeky, na místě zemřel. Policie hledá svědky nehody  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.