Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dvě tragické nehody na kolejích. Zemřely ženy u Jablonce a Dolánek

Mezi Jabloncem nad Nisou a nedalekou Smržovkou srazil v sobotu dopoledne osobní vlak ženu, ta na místě zemřela, řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Provoz na trati mezi Libercem a Harrachovem byl zhruba dvě hodiny zastavený. Nešlo ale o jediné úmrtí na kolejích, zhruba o dvě hodiny dříve srazil vlak ženu u Dolánek.

Nehoda se stala kolem 09:30. „Bylo to v místě, které veřejnosti není běžně přístupné," uvedl Drápal. Provoz na trati byl zcela obnoven zhruba v 11:30. Policisté na místě zjistili, že se jedná o ženu. „Přivolaný lékař musel bohužel konstatovat smrt. Zda došlo ke střetu s nějakým z projíždějících vlaků, nyní zjišťují jablonečtí kriminalisté," popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

V sobotu došlo ještě k jedné tragické nehodě na kolejích, ta druhá kolem půl osmé hodiny ráno zastavila provoz na železniční trati mezi Železným Brodem a Turnovem. Poblíž železniční stanice Dolánky u Turnova došlo ke střetu osobního vlaku s osobou v kolejišti. „Osobní vlak jel ze Železného Brodu do Turnova a přibližně 100 m před zastávkou Dolánky ve směru od Železného Brodu spatřil strojvedoucí osobu v kolejišti, bohužel přes okamžité brždění, již střetu nedokázal zabránit. V osobním vlaku nebyl naštěstí nikdo zraněn."

Na místo neštěstí vyjely okamžitě všechny složky Integrovaného záchranného systému. Policisté zjistili, že se jedná o ženu. „Nyní však dále zjišťují její totožnost.  Zranění ženy byla natolik vážná, že přivolaný lékař musel bohužel konstatovat už jen smrt," doplnila mluvčí. Policisté podrobili strojvůdce orientační dechové zkoušce na alkohol, jejíž výsledek byl negativní. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, železnice, úmrtí, jablonec, Drážní inspekce, Jablonec nad Nisou, osobní vlak, Liberec, Harrachov, Smržovka, Železný Brod, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě tragické nehody na kolejích. Zemřely ženy u Jablonce a Dolánek  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.