Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Žena z Jablonce nad Nisou odešla z domova a chtěla si vzít život. Podařilo se ji včas vypátrat

Pátrání po ženě, která odešla z domova se sebevražednými myšlenkami, mělo dobrý konec. Policisté ji ještě týž den našli za pomoci jiné mladé ženy, která duchapřítomně zavolala manželovi pohřešované.

Třiačtyřicetiletá žena odešla z domu ve středu 9. listopadu v ranních hodinách. Po odchodu poslala svým kamarádkám a také manželovi SMS zprávy, ze kterých bylo patrné, že by si mohla sáhnout na život. Manžel pohřešované se obrátil na policii a vše nahlásil, žena se totiž o sebevraždu pokusila již v minulosti.

Operační důstojník okamžitě vyslal policejní hlídky s psovodem a služebním psem na místo, kde by se žena mohla pohybovat. „Na základě získaných poznatku byl předpoklad, že se žena pohybuje v okolí železniční trati Jablonec nad Nisou – Jablonecké Paseky a Nová Ves nad Nisou. Tuto oblast začaly policejní hlídky ihned propátrávat a současně operační důstojník o situaci informoval i České dráhy, aby strojvedoucí v daném úseku dbali extrémně zvýšené opatrnosti,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Manžel byl se svou ženou neustále v kontaktu a pátral po ní společně se dvěma hlídkami z Oddělení hlídkové služby v Jablonci nad Nisou. Pohřešovaná posílala další zprávy vypovídající o jejím úmyslu. „Proto se hlídky na místě domluvily o postupu provedení pátrací akce v prostoru, kde by se žena mohla nacházet. V tomto okamžiku manželovi hledané ženy zavolala v té době neznámá žena, že je s jeho ženou na místě v lese poblíž ulice Letohradská a počkají na jeho příjezd,“ sdělila mluvčí.

Policejní hlídka ve složení ppor. Jaroslav Barek, pprap. Jan Mrklas, pprap. Marek Kyzlink a nstržm. Patrik Mička vyjela na místo a v půl desáté dopoledne pohřešovanou našli v lese ve svahu u těžko přístupné cesty. Byla s ní i sedmadvacetiletá žena, která volala jejímu muži.

Pohřešovaná žena byla ve chvíli nalezení zraněná a zmatená, přivolaná posádka Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje ji proto převezla na ošetření do jablonecké nemocnice. „Na závěr touto cestou děkujeme mladé ženě, která velmi zásadně svým přístupem pomohla k vypátrání pohřešované a dost pravděpodobně tím přispěla i k záchraně jejího života. Děkujeme,“ dodala Sochorová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Jablonec nad Nisou, pohřešovaná, policie, pátrání, manželé, České dráhy, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Nová Ves nad Nisou, Jablonecké Paseky, domov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Jablonce nad Nisou odešla z domova a chtěla si vzít život. Podařilo se ji včas vypátrat  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.