Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Policisté kontrolovali liberecké bary a kluby. Někoho odvedli na služebnu, jiným dali pokutu

Během uplynulého víkendu vyrazili policisté znovu do terénu a namátkově kontrolovali bary, kluby, herny a další provozovny na Liberecku. Zkontrolovali několik stovek osob. Některým uložili pokuty, jiné odvedli na služebnu a načapali i mladistvé pod vlivem alkoholu.

Policejní akce tohoto charakteru se na Liberecku nekonala poprvé. „Účelem kontrol bylo především předcházení a odhalování protiprávních jednání, kontroly legálnosti pobytu cizinců na území České republiky, ale také pátrání po osobách a věcech,“ sdělila krajská policejní mluvčí Adéla Fialová.

Návštěvníky čtyř provozoven překvapili policisté v ranních hodinách ze soboty na neděli. Do akce se zapojily desítky pořádkových policistů, psovodi, příslušníci cizinecké policie i strážníci městské policie. Celkem zkontrolovali zhruba čtyři stovky osob, více jak stovka z nich byli cizinci.

Alkohol, výtržnictví a pokuty

Na policejní služebny bylo předvedeno pět lidí. „Další dva lidé byli zajištěni podle platných zákonných norem. Bohužel nezůstalo jen u domluvy a běžných kontrol dokladů totožnosti. Uloženy byly také finanční postihy, a to patnáct příkazů na místě ve výši 8 700 korun za přestupky podle zákona o pobytu cizinců na Území České republiky,“ uvedla Fialová.

Dále policisté zjistili, že dva mladiství byli pod vlivem alkoholu. „V jednom případě policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví,“ dodala mluvčí s tím, že podobné akce se budou opakovat. „I nadále se budou policisté budou namátkově zaměřovat na dodržování veřejného pořádku v ulicích, a to nejen města Liberce, ale napříč celým krajem,“ uzavřela Fialová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Liberec, policie, krimi, alkohol, kontrola, mládež, klub, bar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté kontrolovali liberecké bary a kluby. Někoho odvedli na služebnu, jiným dali pokutu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.