Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté zadrželi muže přímo při výrobě pervitinu. Už dříve na sebe upozornil požárem v paneláku

Liberečtí kriminalisté ve spolupráci s ústeckou zásahovkou zadrželi muže, který ve velkém vyráběl pervitin. Přišli si pro něj zrovna ve chvíli, kdy vyráběl 220 gramů drogy. Sedmatřicetiletý muž na sebe přitom sám upozornil už v dubnu, kdy při výrobě způsobil požár v jednom libereckém paneláku. S výrobou drog ale nepřestal a nyní u hrozí až 18 let vězení.

Kriminalisté se na muže zaměřili už v dubnu, kdy při manipulaci s chemikáliemi způsobil požár v přízemním bytu panelového domu v Liberci. „Ještě před příjezdem jednotek se však muži podařilo plameny uhasit. Při vyklízení bytu byl spatřen, jak do venkovních prostor vynáší množství červené, neznámé látky. Následným ohledáním místa činu přivolaní policisté zjistili, že k zahoření vnitřních prostor bytu došlo z důvodu manipulace s červeným fosforem, který se využívá k nelegální výrobě metamfetaminu,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

V bytě pak policisté skutečně našli varnu a dalším šetřením zjistili, že v bytě mohl uvařit až několik kilogramů drogy. Jenže během vyšetřování muž ve výrobě drog pokračoval. „Kriminalisté zjistili, že muž nejen, že z důvodu svého konspirativního smýšlení často střídal místa výroby, ale zapojil do celého procesu výroby a distribuce metamfetaminu i další osoby,“ dodal mluvčí.

Policisté pak 21. listopadu přikročili k zadržení podezřelého, a to v centru Liberce. Muže přistihli přímo u výroby metamfetaminu. Odpařoval na varné misce již hotový produkt, který by v případě dokončení této poslední fáze výrobního procesu vážil 220 gramů. Při pouliční distribuci by takové množství metamfetaminu mohl prodat za částku 250 tisíc korun. „Přistihnout pachatele přímo při výrobě drog není pro kriminalisty ničím jednoduchým. V tomto případě to bylo o to složitější, neboť hlavní podezřelý své protiprávní jednání velmi konspiroval,“ řekl vedoucí TOXI týmu Libereckého kraje Pavel Folprecht.

V rámci zásahu policisté zadrželi další tři osoby. Všechny už obvinili. Zadrženého muže jako hlavního podezřelého a jeho jednatřicetiletou společnici ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim v případě uznání viny může hrozit trest odnětí svobody v rozmezí od 10 do 18 let.

Dalším dvěma zadrženým osobám hrozí trest odnětí svobody od 2 do 10 let a od 1 do 5 let. Vrchní komisař současně podal podnět k návrhu na vzetí obviněných do vazby. Dvě osoby, sedmatřicetiletý muž a šestatřicetiletý recidivista tak vyčkají rozhodnutí soudu v cele vazební věznice.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, drogy, pervitin, toxi tým, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zadrželi muže přímo při výrobě pervitinu. Už dříve na sebe upozornil požárem v paneláku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.