Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Tři vloupání do šatních skříněk během pár hodin. Policisté hledají muže z kamerového záznamu

Hned ke třem vloupáním došlo v centru Liberce během pár hodin 10. listopadu. Pachatel se zaměřil na šatní skříňky dvou wellness a jednoho sportovního centra v centru města. Policisté nyní zveřejnili fotografii muže, podle nich jde o důležitého svědka. Neznámý pachatel odnesl věci za více než 30 tisíc korun.

K prvnímu případu došlo kolem 17. hodiny v prostorách saunového světa v OC Forum. „Pachatel se vloupal po odstranění visacího zámku do jedné ze skřínek převlékárny, odkud odcizil mobilní telefon v hodnotě osmi tisíc korun,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

K dalšímu případu podle něj došlo jen o několik desítek minut později. Krátce po 18. hodině se dosud neznámý pachatel nebo pachatelé pokusili vloupat do skříněk podobné provozovny, tentokráte v ulici Nitranská v Liberci. „Masivní visací zámky však byly nad jejich síly. Došlo tedy „jen“ k poškození vnitřního vybavení provozovny,“ dodal mluvčí.

K dalšímu vloupání pak došlo o dvě hodiny později ve sportovním centru poblíž hlavního libereckého dopravního terminálu. „Tentokrát ze čtyř skříněk zmizely věci v hodnotě 26tisíc korun a jednáním pachatelů nebo pachatele byla navíc způsobena škoda na vybavení provozovny v hodnotě čtyř tisíc korun,“ vypočítal Robovský.

Policistům se zatím pachatele dopadnout nepodařilo, a tak se obrací na veřejnost a také na muže, kterého zachytila bezpečnostní kamera. „Muž se pohyboval poblíž napadených prostor objektů a mohl by tak výrazným způsobem dopomoci vyšetřujícím policistům k objasnění případů,“ uvedl mluvčí policie.

Policisté tak žádají přímo muže, ale i další svědky, kteří muže znají, aby se policii ozvali. „Zároveň přijmeme jakékoli další informace, které by mohly vést k dopadení pachatele nebo pachatelů výše popsané trestné činnosti ze dne 10. listopadu 2022,“ dodal Robovský.

Pachateli za vloupání hrozí až dva roky vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR a Jan Luxík

Štítky policie, vloupání, šatny, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři vloupání do šatních skříněk během pár hodin. Policisté hledají muže z kamerového záznamu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.