Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž se vloupal do domu v Desné, kde kradl a přespával. Policie ho našla v posteli

Do jednoho z domů v Desné na Jablonecku vyjížděli policisté kvůli podezření z vloupání. Na místě našli pachatele, který dům nenavštívil poprvé. Odcizil z něj starožitnosti a při té příležitosti v objektu i přespal. Policejní hlídka jej načapala zrovna v posteli.

Oznámení o možném vloupání přijali policisté v pátek 16. prosince krátce po čtvrté hodině odpoledne. „Na místo ihned vyjela policejní hlídka z Obvodního oddělení v Tanvaldu, která zjistila, že kolem objektu jsou stopy nasvědčující tomu, že se uvnitř někdo nachází – stopy ve sněhu vedoucí pouze k domu a otevřené rozbité okno,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

A skutečně – v jedné z místností našli pětatřicetiletého muže, který ležel v posteli pod hromadou oblečení. Pachatele policisté zadrželi. „Provedeným šetření policisté ve spolupráci s kriminalisty zjistili, že tento muž se do stejného domu v minulosti vloupal již dvakrát a vždy v něm i přespal. Poprvé se tak stalo v době mezi 19. a 26. listopadem a podruhé mezi 30. listopadem a 9. prosincem,“ informovala policejní mluvčí. „Během těchto dvou návštěv muž odcizil různé starožitnosti, jejichž hodnota je předmětem probíhajícího šetření,“ dodala. I v den zadržení se pachatel plánoval obohatit. Do igelitové tašky si schoval starou tiskárnu.

V sobotu bylo zahájeno trestní stíhání muže, který byl obviněn ze spáchání přečinu krádež, a to z části ve stádiu pokusu a z části ve stádiu dokonaném a přečinu porušování domovní svobody. „Za jejich spáchání mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Obviněný byl po provedených úkonech propuštěn na svobodu,“ uzavřela Sochorová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna archiv

Štítky Jablonecko, policie, krimi, vloupání, pachatel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se vloupal do domu v Desné, kde kradl a přespával. Policie ho našla v posteli  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.