Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Na hodkovickém letišti spadlo letadlo. Pilot na místě zemřel

, aktualizováno 1. ledna 2023, 21:35

Záchranné složky odpoledne zasahovaly na letišti v Hodkovicích nad Mohelkou, kde došlo k pádu letadla. Při tragické události vyhasl jeden lidský život.

K tragické události došlo dnes odpoledne. „Oznámení o události jsme obdrželi ve třináct hodin prostřednictvím tísňové linky 112,“ sdělila Drbně mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle prvotních informací došlo k pádu ultralehkého letadla. Na místě zasahovali záchranáři i policisté. „Veškeré okolnosti a příčiny zatím vyšetřujeme,“ doplnila Baláková s tím, že na objasnění nehody budou policisté spolupracovat se zástupci Letecké amatérské asociace a rovněž také s inspektory Úřadu pro vyšetřování leteckých nehod. Na místě zasahují také hasiči z Liberce, Turnova, Hodkovic a Českého Dubu.

Událost si vyžádala jeden lidský život. „Při nehodě zahynul jednapadesátiletý pilot, který na místě podlehl svým zraněním,“ komentovala mluvčí. Případem se budou zabývat liberečtí kriminalisté. 

Během vyšetřování policisté zjistili, že v letadle se kromě pilota žádní další pasažéři nenacházeli. „V souvislosti s prověřováním nehody nařídil vyšetřovatel provést soudní pitvu jeho těla,“ dodala Baláková.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hzs LK

Štítky nehoda, letadlo, Hodkovice, Jablonecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Volek

RIP Máro

Pondělí, 2. ledna 2023, 07:03Odpovědět

Na hodkovickém letišti spadlo letadlo. Pilot na místě zemřel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.