Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladík s nožem v ruce chtěl po lidech drobné. Dostal i dvě koblihy

Mladík chodil po Liberci a chtěl po lidech drobné, když je nedostal, vytáhl nůž. Vyděšení lidé mu pak dokonce dali i dvě koblihy. Liberečtí policisté ho brzy zadrželi a za loupež může jít do vězení až na pět let.

Na tísňovou linku se během pátečního rána ozvali hned dva lidé, že na ně někdo vytáhl nůž a chtěl po nich drobné. „Krátce po šesté hodině přijali policisté na tísňové lince 158 hovor, v němž oznamovatel upozorňoval na podivného mladíka, který se s nožem v ruce dožadoval vydání hotovosti u osob v ulici Letná. Vyděšení poškození mladému muži s nožem v ruce vydali nejen drobné obnosy peněz, ale dokonce také dvě koblihy,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Druhý případ byl policii nahlášen krátce po půl deváté v Ještědské ulici. Mladík po skupince kamarádů chtěl nejprve drobné, když žádné nedostal, vytáhl nůž. „V obavě o své zdraví a život udělali překvapení lidé to jediné, co v tu chvíli dávalo smysl. Okamžitě z dosahu maniaka hrozícího motýlkem utekli a v bezpečné vzdálenosti zavolali na linku 158,“ dodal mluvčí.

Oba lidé, kteří na tísňovou linku volali, pachatele popsali a popis se shodoval. Hlídka, která do Ještědské ulice dorazila, mladíka podle popisu zadržela za deset minut. „Nekladl odpor a na místě se k držení nože, ale i k obtěžování osob na zastávce spoje MHD doznal. Povinnou lustrací v policejních evidencích vyšlo najevo, že podezřelý je osobou mladistvou,“ podotkl Robovský.

Mladík už je obviněný z loupeže, za kterou mu hrozí až pět let vězení, soudce ho také poslal do vazby, kde si počká na soud.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, nůž, liberec, loupež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík s nožem v ruce chtěl po lidech drobné. Dostal i dvě koblihy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.