Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Před policisty ujížděl centrem Jablonce v kradeném autě. Honička skončila nárazem do plynové přípojky

Hlídka jabloneckých policistů v noci na středu zadržela muže, který před ní ujížděl v kradeném autě ulicemi Jablonce. Nakonec havaroval a snažil se utéct.

Hlídka si muže všimla krátce po 23. hodině v Harrachovské ulici, kde zajel velkou rychlostí do prostoru čerpací stanice. „Z tohoto důvodu se rozhodla řidiče s vozem zastavit tak, že zapnula výstražné světelné a zvukové zařízení včetně nápisu STOP POLICIE. Na toto ovšem řidič fordu reagoval tak, že prudce zvýšil rychlost a snažil se policistům ujet ulicemi města,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

A byla to podle ní honička divoká, muž místy ujížděl rychlostí překračující sto kilometrů v hodině a najížděl do protisměru. „V ulici Československé armády však právě vlivem rychlosti nezvládl řízení a havaroval – narazil do zděné skříně plynové přípojky a přilehlého oplocení,“ dodala mluvčí.

Poté se snažil z místa utéct a ukrýt se mezi zaparkovaná vozidla, policisté ho ale zadrželi.

Poté vyšlo najevo, že zadržený muž má dva zákazy řízení, je v celostátním pátrání a auto, kterým ujížděl, bylo začátkem ledna ukradeno v Liberci. „Celý případ v současné době prověřují kriminalisté z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou, kteří již zahájili trestní stíhání 32letého muže jako obviněného ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ řekla Sochorová.

Za to může jít až na dva roky do vězení, na rozsudek si počká ve vazbě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, honička, jablonec, kradené auto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před policisty ujížděl centrem Jablonce v kradeném autě. Honička skončila nárazem do plynové přípojky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.