Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Celníci zadrželi u hranic muže na elektrokoloběžce. U sebe měl skoro třicet gramů pervitinu

Liberečtí celníci zadrželi 6. ledna pětatřicetiletého muže, který jel na elektrokoloběžce a převážel necelých 27 gramů pervitinu. A nedalo jim to ani moc práce, muž totiž projel přímo kolem nich. Během prověřování pak vyšlo najevo, že má být ve vězení.

Hlídka celníků byla nedaleko hranic v Hrádku nad Nisou, když kolem nich muž projel. „Příslušníci celní správy se rozhodli tento dopravní prostředek zastavit a zkontrolovat. Osoba u sebe neměla žádné doklady, proto ji celníci ztotožnili na základě uvedených údajů,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí Celního úřadu pro Liberecký kraj Amálie Kolářová.

Liberečtí celníci zjistili, že kontrolovaný muž nenastoupil do výkonu trestu. Hned poté se navíc přiznal, že má u sebe pervitin. „Celníci následně nalezli v kapse bundy černé pouzdro s několika igelitovými zatahovacími sáčky, které obsahovaly neznámou krystalickou látku hnědé a bílé barvy o váze necelých 27 gramů,“ dodala mluvčí.

Muže tak celníci zajistili a na místo zamířila i hlídka policistů. „Muž mařil výkon úředního rozhodnutí tím, že neuposlechl výzvu uloženou mu rozsudkem Vrchního soudu v Praze k nástupu do výkonu trestu odnětí svobody. Na místo jsme okamžitě vyslali místně příslušnou hlídku Policie ČR, která muže převezla na služebnu obvodního oddělení. Po neodkladných administrativních úkonech jsme jej eskortovali do vazební věznice. V současné době se celým případem, z důvodu věcné příslušnosti, zabývají liberečtí kriminalisté,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Podle něj látka, kterou měl muž u sebe, reagovala na přítomnost metamfetaminu. „V daném případu jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a zároveň také z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což pachateli v případě prokázání viny může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodal Robovský.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa

Štítky celní správa, policie, pervitin, elektrokoloběžka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci zadrželi u hranic muže na elektrokoloběžce. U sebe měl skoro třicet gramů pervitinu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.