Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podvodník se vydával za vysloužilce cizinecké legie a tajného agenta. Z důvěřivé ženy vylákal statisíce

Pět let by mohl ve vězení strávit čtyřiapadesátiletý muž, který z důvěřivé ženy z Jablonce postupně vylákal tři sta tisíc korun. Jeho příběh byl těžko uvěřitelný, vydával se za vysloužilce cizinecké legie, agenta tajných služeb a spolupracovníka francouzské ambasády. Žena nakonec muže prokoukla a policie ho dopadla. Navíc nejde o žádného nováčka, celkem by trestán už osmnáctkrát.

Muž podle policie nejprve využil náhodného telefonického kontaktu. „Obviněný se jí představil jako vysloužilec Cizinecké legie a také spolupracovník francouzské tajné služby i ambasády. Poté se samozřejmě i několikrát setkali osobně a během léta se muži podařilo pod záminkou různých potřeb ze ženy vylákat téměř 300 tisíc korun,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Ženě tvrdil, že nemůže dosáhnout na své finanční prostředky, které jsou blokované u jeho advokáta v zahraničí, u něhož si i záměrně schoval údajně platební kartu. „Jedenáct finančních částek z ženy vylákal s tím, že je potřebuje například na takzvané informátory a provoz své pracovní činnosti,“ dodala mluvčí.

Navíc se také domluvili na koupi vozidla, aby si ho nemuseli půjčovat. „Vůz v hodnotě 249 tisíc korun samozřejmě zaplatila žena a naštěstí jí hned poté, co prozřela, zůstal, a obviněný odjel v té době neznámo kam,“ popsala Sochorová.

Po celou dobu obviněný ženě sliboval, že jakmile bude míst přístup ke svým penězům, vše jí vrátí. „Aby umocnil svoji situaci, přidával k tomu smyšlené příběhy o tom, jak byl v zahraničí ženatý, jak mu zemřel syn v Anglii při autonehodě a také to, že on sám má bydlení v Rakousku,“ uvedla mluvčí.

Ženě pak začalo docházet, že si muž vymýšlí a chtěla po něm peníze zpět. Ten se ale rázem sbalil a zmizel. Poškozené ale vrátil alespoň sto tisíc korun.

Policisté po muži vyhlásili celostátní pátrání. Vypátrat a zadržet se ho podařilo policistům z Havlíčkova Brodu, a to v Praze. „Obviněnému tak nyní za spáchání uvedeného přečinu hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ uzavřela Sochorová s tím, že muž byl v minulosti osmnáctkrát trestaný.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky podvodník, policie, jablonec, cizinecká legie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník se vydával za vysloužilce cizinecké legie a tajného agenta. Z důvěřivé ženy vylákal statisíce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.