Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž zkolaboval na poště. Život mu zachránila vedoucí pobočky a další zákazník

Dramatická situace se odehrála v pondělí krátce po osmé na pobočce pošty v nákupním centru Paráda shopping v Děčínské ulici v České Lípě. Zkolaboval tam jednasedmdesátiletý senior.

„Před příjezdem záchranářů u něj zahájila nepřímou srdeční masáž vedoucí pobočky, kterou po telefonu instruovala dispečerka Zdravotnické záchranné služby. Potom ji v srdeční masáži vystřídal jeden ze zákazníků pošty,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Na místo pak dorazili policisté, připravili seniora pro napojení na defibrilátor, nalepili mu na tělo elektrody a pokračovali v srdeční masáži. „Vzápětí na místo dorazil lékař Zdravotnické záchranné služby a napojil pacienta rovnou na jejich přístroj.  Pak mu aplikoval celkem 6 výbojů, mezi kterými policisté stále prováděli srdeční masáž,“ dodala mluvčí.

Před nákupním centrem pak přistál záchranářský vrtulník, který muže transportoval do liberecké nemocnice. „Tam se díky široké spolupráci všech zúčastněných dostal ve stavu, který mu dává naději na uzdravení,“ řekla Baláková.

Už za hodinu stejná policejní hlídka zasahovala na sídlišti Špičák, kde se dostal do přímého ohrožení života dvaaosmdesátiletý muž se srdeční arytmií. „Potom, co ho lékař stabilizoval, snesli ho naši kolegové z pátého patra před panelový dům, kde další hlídka zajišťovala místo pro přistání již druhého vrtulníku. I o tohoto muže nyní pečují lékaři Liberecké krajské nemocnice a už se uzdravuje,“ popsala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS LK

Štítky senior, pošta, kolaps, masáž srdce, česká lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž zkolaboval na poště. Život mu zachránila vedoucí pobočky a další zákazník  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.