Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Před libereckou školou mělo dojít k únosu. Policie případ šetří, zřejmě ale jde o výmysl

Před několika dny se na sociálních sítích objevil příspěvek, že před jednou z libereckých škol měla dvojice lidí do auta nalákat dva malé školáky a unést je. Policie případ prošetřuje, zatím se ale nic nepotvrdilo. Sami policisté upozorňují, že podobné příspěvky často mohou být vymyšlené a jejich původci tím mohou spáchat trestný čin.

Policisté informaci o únosu přijali minulý čtvrtek. Mělo k němu dojít před jednou ze škol v centru Liberce. Podle informací redakce jde o ZŠ Barvířská. Takový příspěvek se objevil i na jedné facebookové skupině, nyní už ale není dohledatelný.

„Závažnost oznámení jsme od počátku nebrali na lehkou váhu, a proto se celým případem začali okamžitě zabývat liberečtí kriminalisté. Učinili jsme neodkladná opatření ve školách v místě události a informovali jsme zástupce těchto školských zařízení. Spolupracovali jsme také s Městskou policií v Liberci, vyhodnocovali jsme množství kamerových záznamů a analyzovali výpovědi svědků,“ uvedl mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský.

Podle něj se ale nic takového nepotvrdilo, navíc žádné děti ani nejsou pohřešované. „Abychom nepodcenili závažnost celého oznámení, případu i nadále věnujeme veškerou pozornost,“ dodal.

Policisté nyní hledají svědky události, aby se ozvali na tísňovou linku nebo na jakékoliv policejní služebně.

Robovský ale také upozornil, že podobné příspěvky jsou v době sociálních sítích poměrně časté. „Informace bývají nezřídka zkreslené nebo se zcela nezakládají na pravdě. Obdobný druh takovýchto informací pak má za následek šíření paniky, strachu a zmatku,“ uvedl.

Takové příspěvky pak mohou hodně lidí vyděsit. „Je důležité vnímat také to, že na šíření poplašných zpráv a nepravdivých informací pamatuje trestní zákoník, například v trestném činu šíření poplašné zprávy nebo pomluva. V takovýchto situacích je tedy nezbytné zachovat si zdravý rozum, kritické myšlení a především nešířit a nepřiživovat spekulativní zprávy,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, Liberec, únos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před libereckou školou mělo dojít k únosu. Policie případ šetří, zřejmě ale jde o výmysl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.