Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Kradená kola převáželi z Rakouska do Polska. Policisté dodávku zadrželi v Harrachově

Harrachovští policisté v sobotu kolem poledne u bývalé pily zadržela dodávku, která převážela kradená kola z Rakouska do Polska. Byly na nich dokonce zbytky střešních nosičů. A protože dvojice mužů nedokázala vysvětlit, jak ke kolům přišla, oba je policisté zadrželi.

„Krátce po poledni dostala tato hlídka od operačního důstojníka informaci o tom, že směrem k hraničnímu přechodu s Polskem jede po této silnici dodávkové vozidlo Renault Trafic, jehož posádka je podezřelá ze spáchání majetkové trestné činnosti,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Hlídka dodávku zadržela po poledni u bývalé pily. Posádku tvořili dva cizinci ve věku 44 a 51 let. V zavazadlovém prostoru policisté našli celkem čtyři jízdní kola, na kterých ještě byl zbytek uzamknutého střešního nosiče vozidla a zamknutý lanový zámek. V autě pak byly také dva plastové kufříky s nářadím značky Makita. „Ani jeden z mužů v tu chvíli nebyl schopen věrohodně uvést původ těchto věcí uložených v zavazadlovém prostoru. Policisté tedy nabyli podezření, že jízdní kola pocházejí z trestné činnosti a oba muže zadrželi,“ dodala mluvčí.

Jedno z kradených kol

Policisté později zjistili, že jde o kola ukradená v Rakousku a zadržení muži je převáželi do Polska. „Ve věci jsme zahájili úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti a v následujících dnech budeme celou věc k dalšímu prověřování předávat našim kolegům do Rakouska,“ uzavřela Sochorová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, kradená kola, harrachov, polsko, rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kradená kola převáželi z Rakouska do Polska. Policisté dodávku zadrželi v Harrachově  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.