Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řídil po pěti panácích vodky, pak havaroval. Policistům nadýchal přes dvě promile, spolujezdkyně skoro čtyři

K dopravní nehodě došlo v pátek v Bedřichově, kde auto při vyhýbání se autobusu sjelo ze silnice. Poté se ukázalo, že řidič byl pod vlivem – nadýchal přes dvě promile. Nejprve přitom tvrdil, že řídila spolujezdkyně, jenže ta nadýchala skoro čtyři.

K nehodě došlo ve směru na Janov nad Nisou. Řidič se při vyhýbání s protijedoucím autobusem nezvládl řízení, vyjel na nezpevněnou krajnici a následně mimo vozovku. „Podezřelý nejprve nejdříve policistům z jabloneckého oddělení hlídkové služby, kteří byli na místě jako první, tvrdil, že vůz řídila jeho spolujezdkyně, a odmítl dechovou zkoušku. V tu dobu policisté provedli dechovou zkoušku tedy u jeho spolujezdkyně a v jejím dechu naměřili hodnotu alkoholu 3,91 promile,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Řidič si ale i nadále stál za svým a tvrdil, že vozidlo neřídil. Po příjezdu dopravních policistů a se ale k řízení přiznal. „Následně byla provedena i u něho dechová zkouška. V jeho dechu policisté naměřili hodnotu alkoholu 2,17 promile a na místě mu zadrželi řidičský průkaz,“ dodala mluvčí.

Muž nakonec s naměřenou hodnotou souhlasil a požití alkoholu před jízdou přiznal. „Údajně během odpoledne vypil pět velkých panáků vodky,“ popsala Sochorová.

Řidiči za spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řídil po pěti panácích vodky, pak havaroval. Policistům nadýchal přes dvě promile, spolujezdkyně skoro čtyři  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.