Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Mladá řidička přehlédla chodce na přechodu. Snižte rychlost, varuje policie

Jablonečtí policisté šetří nehodu, ke které došlo v pátek večer na kruhovém objezdu v jablonecké Palackého ulici. Mladá řidička tam na přechodu přehlédla seniora a srazila ho. Policie upozorňuje řidiče i chodce, aby se chovali obezřetně.

„Dvaadvacetiletá řidička s vozidlem Seat Ibiza jela ve směru od centra města, kde po výjezdu z kruhového objezdu si nevšimla sedmdesátiletého muže přecházejícího vozovku po přechodu pro chodce a v nízké rychlosti do něj narazila,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Senior po nárazu upadl na vozovku a následně se i sám zvedl. Z místa nehody jej pak odvezla sanitka do liberecké nemocnice. „Charakter jeho zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření,“ dodala mluvčí.

Policisté upozorňují chodce i řidiče, aby dávali větší pozor. „Řidiče vyzýváme, aby především v blízkosti přechodů pro chodce snížili rychlost a naopak zvýšili svou obezřetnost. Zejména v těchto zimních dnech je viditelnost i přes den již nižší, ráno je déle tma a odpoledne samozřejmě rychleji ubývá denní světlo.  Osobu, která na sobě nemá viditelný reflexní prvek, tak lze velmi snadno přehlédnout. Chodce upozorňujeme, aby vozovku přecházeli až ve chvíli, kdy blížící se vozidlo zastaví a je zřejmé, že umožní bezpečné přejití,“ řekla Sochorová s tím, že chodci by měli využívat reflexní prvky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, jablonec, přechod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá řidička přehlédla chodce na přechodu. Snižte rychlost, varuje policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.