Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zloděj prchající s platem prstenů skončil v náručí policistů

Příběh jak z grotesky, avšak reálný, se začátkem února odehrál v centru Liberce. Třicetiletý muž se rozhodl vylepšit rodinný rozpočet krádeží prstenů ve zlatnictví. Měl ale pech, akce se mu moc nevyvedla a za krádež šperků mu hrozí až pět let vězení.

Třicetiletý recidivista, který už byl v minulosti osmkrát trestaný, vymyslel plán, jak se obohatit. Vyhlédl si prodejnu zlatnictví, do které přišel jako běžný zákazník s tím, že chce koupit prsten pro partnerku. Nechal si předložit plata s prsteny a půl hodiny z nich vybíral ten nejzářivější.

„Při první návštěvě prodejny v sobě nenašel dostatek potřebné odvahy k tomu, co si vytyčil, jako plán. Odcizit, pokud možno, dostatek prstenů k zajištění blahobytu. S pochybnostmi, které mu létaly hlavou, vřele poděkoval a odešel s tím, že se možná vrátí. Neměl to dělat,“ popsal část děje příběhu mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský.

Muž si nedaleko prodejny zakouřil, sebral při tom potřebnou odvahu a vstoupil znovu do zlatnictví. Prodavač mu ochotně opět vystavil plata s prsteny a pak už šlo vše ráz na ráz. Muž popadl plato prstenů v hodnotě 324 tisíc korun a vyrazil ven z obchodu pootevřenými dveřmi. Ty se mu vzepřely svou vahou na odpor, poztrácel nějaké prsteny, avšak utíkal dál.

Náhoda tomu chtěla a kolem zrovna procházeli dva policisté, kterým nedávno skončila služba. Muž, který se vyřítil i s platem prstenů z prodejny narazil do jednoho z nich. Křik prodavače z pozadí dával tušit, co se asi děje.

„Policisté reagovali okamžitě. Jeden uchopil plato se zbývajícími kroužky ve chvíli, kdy recidivista čelil téměř jistému pádu. Ruce lapky soustředící se na podporu těla před hrozícím pádem povolily sevření semišové desky a ta se celkem pohodlně ocitla i se zbytkem drahého kovu v rukou policisty. Lapka zavrávoral, avšak z rychlosti neubral a sprintem prchal z místa činu k připravenému vozidlu. Druhý policista se jej okamžitě vydal pronásledovat,“ přiblížil další děj Robovský.

Zanedlouho se recidivista ocitl na policejní služebně, kde mu záhy policejní komisař sdělil podezření ze spáchání přečinu krádež, za který mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody od jednoho do pěti let. Prsteny se vrátily zpět na prodejnu.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, zlatnictví, policie, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj prchající s platem prstenů skončil v náručí policistů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.