Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žena při prodeji autosedačky naletěla podvodníkovi. Řekla mu údaje ke kartě

Jako přes kopírák. Takový je další z desítek případů internetových podvodů, kterým s zabývají kriminalisté v Jablonci nad Nisou. Obětí je tentokrát žena, která prodávala dětskou autosedačku za 950 korun a přišla při tom o více než 90 tisíc. Naletěla na již dobře známý podvod, před kterým policie opakovaně varuje.

Minulý týden v pátek policistům v Jablonci nad Nisou tato žena oznámila, že ji někdo podvedl. Prostřednictvím internetové aplikace prodávala dětskou autosedačku za 950 korun. Neznámý pachatel ji ale požádal, aby autosedačku poslala kurýrní službou a on souhlasila. Poslal jí odkaz, který žena otevřela a napsala do něj údaje ke své platební kartě. Dále neznámému ještě poskytla své jméno, telefonní číslo a e-mail. Díky takto poskytnutým údajům se následně neznámý pachatel dostal do internetového bankovnictví poškozené ženy a z jejího účtu provedl dva převody ve výši 48.200 korun a 43.500 korun.

„Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Jablonci nad Nisou nyní šetří okolnosti případu, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, za jehož spáchání hrozí pachateli v případě dopadení trest odnětí svobody až na dva roky,“ uvedla mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

V souvislosti s tímto případem opět policisté důrazně upozorňují občany, aby nikomu nesdělovali své osobní údaje a údaje ke svým účtům i platebním kartám. Prodávající by také měli zvážit, zda není lepší prodávané věci předávat kupujícím osobně než pod záminkou jejich dopravy přepravními společnostmi, riskovat to, že se mohou stát obdobným způsobem obětí jednání někoho, kdo o jejich nabízené zboží nemá ve skutečnosti žádný zájem a zkouší jen tak, zda je prodávající ochoten za cenu prodeje zboží sdělit neznámému člověku své osobní údaje a údaje například ke své platební kartě.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podvod, účet, kyberkriminalita, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena při prodeji autosedačky naletěla podvodníkovi. Řekla mu údaje ke kartě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.