Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie čtrnáctiletého školáka našla na Karlovarsku. Je v pořádku

, aktualizováno 21. března 2023, 8:17

Českolipští policisté vyhlásili pátrání po čtrnáctiletém chlapci z Českolipska. Ten odešel v pondělí ráno z bydliště otce a nevrátil se. Chlapce se ale nakonec ještě večer podařilo vypátrat na Karlovarsku, je v pořádku.

Policisté po chlapci od rána intenzivně pátrali. „Zatím se nám ho nepodařilo vypátrat ani s nasazením pátrací skupiny, která pročesává přírodní terén kolem Zahrádek, Kvítkova a Holan po zemi a ani s využitím vrtulníku Letecké služby Policie ČR,“ uvedla v pondělí odpoledne mluvčí policie Ivana Baláková.

Chlapec odešel kolem šesté ráno z bydliště otce v Zahrádkách, kde trávil v rámci střídavé péče rodičů několik uplynulých dnů. S matkou bydlí v obci Kvítkov na Českolipsku. „Jde o hocha velmi uzavřeného, který podle lékařů může trpět poruchou autistického spektra,“ dodala mluvčí s tím, že porucha oslabuje jeho schopnosti orientovat se bezpečně v neznámém prostředí.

Policisté po chlapci pátrali už v prosinci 2021, kdy se na útěku z domova těžce zranil pádem ze skály v soutěskách v oblasti Zahrádek. „Nyní odešel z domu podruhé a rodiče si o jeho zdraví dělají velké starosti,“ popsala Baláková.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, pátrání, chlapec, českolipsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie čtrnáctiletého školáka našla na Karlovarsku. Je v pořádku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.