Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Vykradli dvě desítky domů a chalup. Dva zloději víc věcí poničili, než ukradli

Policie stíhá dva muže z České Lípy, podle nich během jednoho měsíce vykradli jednadvacet chat a chalup na Českolipsku a Děčínsku. Celková škoda je za více než milion korun, odcizený majetek je přitom za asi tři sta tisíc. Zbytek oba muži v domech poničili. Nyní jim hrozí pět let vězení.

Dvojici mužů ve věku 32 a 21 let zadrželi českolipští kriminalisté. „Staršího z dvojice Okresní soud v České Lípě už opakovaně pravomocně odsoudil za majetkovou trestnou činnost k trestu obecně prospěšných prací, které činí řádově stovky hodin, ale i k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou do roku 2025. Jeho komplic byl dosud bez záznamu,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Během měsíce se vloupali do 16 objektů na Českolipsku a pěti na Děčínsku. Celkem způsobili škodu vyčíslenou na 916 400 korun. Většinou šlo o chalupy a rodinné domy. „V některých z nich po nich zůstala doslova spoušť. Odnesli si odtud vše, co se dá zpeněžit, a přitom se neostýchali vytrhat ze zdi veškerou elektroinstalaci, a tyto kabely na místě činu opalovat otevřeným ohněm, aby je zbavili plastového obalu. Tímto způsobem se jim například podařilo zničit kachlová kamna z 19. století, na kterých zanechali škodu za 200 tisíc korun,“ popsala řádění dvojice mluvčí.

Celkem tak odcizili majetek za 322 tisíc korun, za dalších 594 400 korun způsobili škodu na zařízení a vybavení, které zničili. „Na verdikt soudu o vině a trestu si počkají na svobodě. Ve vězení pak mohou strávit až pět let,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, česká lípa, zloději

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vykradli dvě desítky domů a chalup. Dva zloději víc věcí poničili, než ukradli  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.