Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bitka při ligovém utkání? Bezpečnostní agentura měla napadnout fanoušky Jablonce

K potyčce mezi fanoušky Jablonce a bezpečnostní agenturou mělo dojít včera odpoledne v Českých Budějovicích. Při ligovém utkání domácího Dynama podle jednoho z diváků "lítaly facky" v sektoru hostí. Na místě zasahovala policie, událostí by se tento týden mohla zabývat Ligová fotbalová asociace. Dynamo vyloučilo, že by došlo ze strany pořadatelské služby k pochybení.

Českobudějovické Dynamo se po neděli raduje z vysoké výhry 5:1, výsledek ale poznamenal incident, ke kterému došlo v průběhu utkání. Podle informací redakce se do něj zapojila bezpečnostní agentura a hostující fanoušci Jablonce. Těch přijelo na jih Čech zhruba 12. 

„My jsme seděli hned vedle sektoru hostí. Nevíme, jak to vzniklo. Koukali jsme na fotbal a já periferně viděl, že se tam něco děje. Podíval jsem se a už tam byli sekuriťáci. Najednou začaly lítat facky. Spoustě diváků se to nelíbilo, fanoušci Jablonec fandili, ale nedělali žádný bordel. Jeden sekuriťák dal facku holce, ta začala křičet. Vyvedli je ven, trochu se to uklidnilo,“ popsal pro Budějckou Drbnu jeden z domácích fanoušků, který si nepřál uvést své jméno. 

Ten pak od jiné svědkyně slyšel, že pořadatelé následně vyvedli jednoho fanouška Jablonce. „Měl dát ruce od sebe a snažil se jim něco vysvětlit. V tu chvíli údajně přišel někdo z pořadatelů a dal mu hlavičku, prý ho pak začali řezat. Pak se tam dostala policie a roztrhli je,“ dodal fanoušek.  

Na Twitteru se dnes odpoledne objevilo video ze závěru celého incidentu. Sdílel ho podcast Za čárou. Na záběrech je vidět to, co někteří svědci popsali. 

Další svědek redakci řekl, že viděl, jak zaměstnanci bezpečnostní agentury ve třech bili za tribunou jednoho z fanoušků Jablonce. „Incident se uklidnil až ve chvíli, kdy začaly na ochranku křičet dvě fanynky ze sektoru domácích s tím, že takto nemá vypadat profesionální zákrok a ať okamžitě přivolají policii, nebo to udělají samy. Fanouška Jablonce se zastal i jeden z fanoušků Dynama, který pak měl také drobnou šarvátku s jedním ze členů ochranky,“ popsal další fanoušek, který si nepřál uvést jméno.

O události informoval už včera twitterový účet Fotbal Turist, jehož autor pochází z Walesu. „Asi nejhorší násilí, které jsem za poslední roky na českém fotbalovém stadionu viděl. Bezpečnostní firma se pustila do 12 fanoušků Jablonce v sektoru hostí,“ napsal autor, který pozdějí sdílel i fotografii z místa. 

Redakce se obrátila také na zástupce obou klubů. „O incidentu víme a řešíme to s Ligovou fotbalovou asociací (LFA). Více se k tomu zatím nebudeme vyjadřovat s ohledem na probíhající šetření,” řekl Budějcké Drbně mluvčí FK Jablonec Martin Bergman

Na incident reagovalo v pondělí také českoudějovické Dynamo. „Při utkání 28. kola FORTUNA:LIGY mezi Dynamem a Jabloncem došlo v sektoru hostujících fanouškům k zásahu pořadatelské služby. Incident vyvolalo poškození sedačky na stadionu, kterou se následně jeden z fanoušků FK Jablonec podle kamerových záběrů, které má klub k dispozici, pokusil vhodit na hrací plochu. Pořadatelská služba výtržníka vyvedla ze stadionu. Klub vylučuje, že by došlo ze strany pořadatelské služby k pochybení, zásah naopak proběhl adekvátně k chování hostujících fanoušků. Incidentem se bude dále zabývat Policie České republiky, které bylo ze strany klubu nahlášeno také poškození majetku stadionu,“ sdělil Budějcké Drbně mluvčí klubu Dušan Mendel

„Pokud k tomu dostaneme informace a podklady, budeme se tím zabývat na další schůzi disciplinární komise,“ reagoval mluvčí LFA Štěpán Hanuš. Ta je naplánovaná na čtvrtek. 

Agentura bude událost řešit

Podle informací redakce měl incident odstartovat právě tím, že se z hostujícího sektoru pokusil vhodit předmět na hrací plochu. I přesto, že došlo k potyčce, na místě nezasahovali zdravotníci. Budějcké Drbně to řekla mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

U události naopak byli policisté, kteří jsou při ligových utkáních vždy k dispozici v okolí stadionu. „Jedná se o přestupek proti majetku a proti veřejnému pořádku - neuposlechnutí výzvy, k čemuž došlo mimo areál stadionu. Došlo k poškození zařízení, které patří provozovateli fotbalového stadionu. Jelikož je to přestupek, nemůžeme k tomu uvádět více podrobností, protože věc půjde do správního řízení na magistrát města,“ sdělil policejní mluvčí Milan Bajcura.

Na stadionu hlídali zaměstnanci bezpečnostní agentury PS Patrol, která sídlí právě na Střeleckém ostrově. Také tuto firmu redakce požádala o vyjádření. „Vím o tom okrajově. Mám prvotní informace o tom, že tam došlo k porušování návštěvního řádu. Naši chlapci tam vyvedli nějaké lidi z kotle domácích i hostí, předali je policii a ta je měla odvést na záchytnou stanici. Samozřejmě se tím budeme zabývat,“ ubezpečil jednatel Petr Schwarz

Dynamo včera porazilo Jablonec 5:1 a posunulo se na 12. místo tabulky. Jablonec se po včerejšku propadl na 10. příčku. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fotbal Turist

Štítky česko, jihočeský kraj, fotbal, dynamo, jablonec, české budějovice, fanoušci, pořadatel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bitka při ligovém utkání? Bezpečnostní agentura měla napadnout fanoušky Jablonce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.