Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policejní hlídka během jedné služby dopadla tři odsouzené. Vyhýbali se nástupu do vězení

Hned tři odsouzené, kteří se vyhýbali nástupu do výkonu trestu, se podařilo policejní hlídce dopadnout během jedné služby na Liberecku. Šlo o dva muže a ženu.

Prvního z odsouzených musela hlídka pronásledovat. Šlo o sedmnáctiletého mladíka odsouzeného za pohlavní zneužití. Před vězením se ukrýval doma, na což policii upozornil pracovník orgánu sociálně-právní ochrany dětí.

„Poté, co terénnímu pracovníkovi rodiče otevřeli dveře a jejich syn ho spatřil, vyskočil z okna a utekl neznámo kam. Díky tomu, že nám muž popsal jeho oblečení a přibližný směr, kterým vyběhl, se ho podařilo o několik bloků dál dopadnout právě této hlídce, s níž pracovník sociálně-právní ochrany dětí po celou dobu skvěle spolupracoval. Výzvě policistů se mladík podrobil bez odporu, a ještě téhož dne skončil ve věznici, kam momentálně patří,“ popsala celou akci policejní mluvčí Ivana Baláková.

O něco později hlídka vypátrala dalšího odsouzeného, který se skrýval u přítelkyně. „Ta se ho snažila dlouho zapírat, ale nakonec to vzdal on, ze svého úkrytu vystoupil a pokynům policistů se plně podrobil. I jeho čekala po nezbytné administrativní proceduře cesta do věznice za spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodala mluvčí.

Policisté pak také vypátrali čtyřicetiletou ženu, odsouzenou za loupež. Našli ji ve zchátralém drážním domku v ulici 28. října v Liberci. „Dá se říct, že jí tím prokázali dobrodiní. Místo, které se stalo jejím přechodným útočištěm totiž sdílela s potkany a fluktuujícím osazenstvem z řad bezdomovců ve vlhku a v neuvěřitelném nepořádku,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, hlídka, liberecko, odsouzení, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní hlídka během jedné služby dopadla tři odsouzené. Vyhýbali se nástupu do vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.