Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Mladíka vyhostili z Anglie kvůli krádežím. V Česku kradl dál, chytli ho s pilou a křovinořezem v rukou

Jablonečtí policisté dopadli šestadvacetiletého muže, který se v únoru vrátil po dlouhodobém pobytu v Anglii. Zemi ale musel opustit, tamní úřady ho kvůli řadě krádeží vyhostily. Jenže mladík v Česku v krádežích pokračoval, hlídka ho nakonec přistihla s kradenými věcmi v ruce.

Poslední krádež proběhla v noci 25. dubna. Kolem druhé hodiny ranní ho v zahradách rodinných domů v ulici Antala Staška v Jablonci nad Nisou zahlédli svědci a upozornili na něj policii. „Naše hlídka společně s psovodem a služebním psem následně propátrávala širší okolí a po několika desítkách minut ho legitimovala v ulici Jarní, po které se procházel s křovinořezem a motorovou pilou v ruce. Později se ukázalo, že nářadí téže noci odcizil z neuzamčené garáže na pozemku rodinného domu v ulici Antala Staška,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté ho zadrželi a nashromáždili důkazy o jeho dalších dvanácti majetkových deliktech, kterých se dopustil na různých místech v Jablonci nad Nisou v období od 23. února do 25. dubna. „Jde o sérii přestupkových krádeží, které sloučením naplnily skutkovou podstatu trestného činu krádeže,“ dodala mluvčí.

Vyšetřovatel poté na muže podal návrh na umístění do vazby. „Podobný názor na obviněného měl nejenom státní zástupce, ale i soudce, který ho dnes svým rozhodnutím do vazební věznice poslal,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, zloděj, vloupání, krádeže, anglie, vyhoštění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladíka vyhostili z Anglie kvůli krádežím. V Česku kradl dál, chytli ho s pilou a křovinořezem v rukou  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.