Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Do kamení nedaleko nádraží v Liberci najel vlak s padesáti lidmi. Policie hledá pachatele

Policisté vyšetřují případ, kdy do kamenů nastražených na trati mezi Libercem a Frýdlantem najel vlak. Stalo se už 21. března, kriminalisté se nyní obrací na veřejnost s případným svědectvím.

Pachatel či pachatelé umístili na kolej několik kamenů. Přibližně v úseku prvního kilometru od hlavního nádraží v Liberci najel osobní vlak s téměř pěti desítkami cestujících do nastražené pasti. „Nejen, že zkratkovité jednání pachatelů ohrozilo samotnou vlakovou soupravu, ale především pak také množství cestujících. K tomutéž došlo o několik minut později i v opačném směru. Na druhé koleji. Trať musela být uzavřena na bezmála dvě hodiny. Soupravy vlakových spojů se následně musely podrobit bezpečnostním kontrolám z důvodu možných poškození podvozků,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Liberečtí kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu obecného ohrožení, za který pachateli nebo pachatelům, v případě dopadení a prokázání viny, může hrozit trest odnětí svobody od tří do osmi let.

Policisté nyní žádají veřejnost o spolupráci, a to hlavně od řidičů, kteří jeli po průtahu městem odkud bylo na místo události vidět. „Domníváme se, že některý z řidičů motorových vozidel mohl v uvedené době spatřit na železničním náspu pohybovat se osobu nebo skupinku osob. Zároveň také některé z palubních kamer automobilů mohly zaznamenat pohyb osob v kolejišti,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pátrání, vlak, liberec, koleje, kamení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do kamení nedaleko nádraží v Liberci najel vlak s padesáti lidmi. Policie hledá pachatele  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.