Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Celníci si posvítili na nelegální hazard na Liberecku. Zabavili herní zařízení za 3 miliony

Liberečtí celníci se od začátku roku zaměřili na nelegální hazard a byli úspěšní. Celníci objevili a opakovaně navštívili na Liberecku čtyři nelegální herny, v nich zabavili 71 technických herních zařízení v hodnotě 3 200 tisíc korun a finanční hotovost v celkové výši 119 761 korun.

Provozovatelům těchto heren ve správním řízení hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a v případě prokázání provozování nelegálního hazardu jim v trestním řízení hrozí odnětí svobody na jeden rok až šest let.

Nelegální herny jsou podniky, které nemají příslušné povolení od Ministerstva financí a nedodržují stanovené podmínky zákona o hazardních hrách. Provozovatelé těchto nelegálních heren jsou stále rafinovanější a díky tomu je práce našich kolegů čím dál složitější. Nelegální herny jsou většinou zabezpečeny tak, aby se do nich nedostali nevyžádaní hosté, vstup do nich je pouze na zvonek a jsou střeženy kamerami. Často jsou do nich vpouštěny pouze prověřené osoby,“ popsala mluvčí Celní správy Libereckého kraje Amálie Kolářová.

Všechny věci objevené v hernách, které souvisí s nelegální činností, celníci zabaví a umístí je do skladu celní správy. Dále pokračuje řešení celé věci v rámci správního řízení, kdy pracovníci celní správy pod odborným dozorem technické herní zařízení otevřou, vyndají peníze a po vydání pravomocného rozhodnutí zařízení následně zlikvidují.

Podle zkušeností cení správa nelegální herny navštěvují nejčastěji lidé, kteří pobírají dávky v hmotné nouzi, jimž byl uložen zákaz her a sázek podle zákona upravujícího trestní řízení anebo kteří se léčí ze závislosti na hazardních hrách. Často zde nachází i nezletilé, tedy hráče mladší osmnácti let.

Kontroly zaměřené proti nelegálním hazardním hernám a dozorování na dodržování zákona o hazardních hrách v legálních hernách je v kompetenci Celní správy ČR. Provádíme je opakovaně, a i nadále v nich budeme pokračovat,“ dodala Kolářová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad Libereckého kraje

Štítky hazard, Celní správa ČR, herny, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci si posvítili na nelegální hazard na Liberecku. Zabavili herní zařízení za 3 miliony  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.