Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Poznal hledanou ženu v davu a neváhal ani chvíli, i když měl volno

Odpolední čas trávený s rodinou nezabránil libereckému policistovi v tom, aby i v osobním volnu zůstal věrný svému povolání. Na ulici totiž poznal hledanou ženu a nenechal ji jen tak odejít, naopak.

Sedmadvacetiletá žena z Jablonce nad Nisou měla na základě příkazu okresního soudu už dávno sedět ve vězení a odpykávat si trest. Ovšem nástupu do věznice se vyhýbala, a to už od konce listopadu 2021. V neděli 23. dubna ale spadla klec.

V nedělních podvečerních hodinách předposledního dubnového týdne se stalo, že policista krajského ředitelství v Liberci narazil na ženu, o jejímž příběhu věděl. Potkali se na jednom z náměstí v centru města. Policista si nejprve ověřil, že žena, která odpovídá popisu hledané, je skutečně tou osobou a jakmile si byl jistý, rozhodl se zakročit,“ popsal mluvčí liberecké Policie ČR Vojtěch Robovský.

Žena jeho výzvě k prokázání totožnosti, poté co se i policista prokázal, vyhověla a předložila mu osobní doklad. Skutečně se jednalo o hledanou osobu z Jablonce nad Nisou. Policista ji poučil, mimo jiné i o tom, aby zůstala na místě do příjezdu policejní hlídky. Žena se ale rozhodla z místa odejít a opakovaných výzev zcela ignorovat.

Zkušený policista tak musel využít dalších oprávnění, kterými zamezil jejímu odchodu. Je vhodné podotknout, že s jejich použitím nedošlo k žádnému zranění nebo jiné újmě na zdraví kohokoli dalšího. Vhodně zvolená opatření tak splnila svůj záměr až do doby, než na místo dorazili službu konající policisté. Ti si hledanou ženu převzali a eskortovali ji na služebnu k provedení dalších neodkladných úkonů,“ doplnil mluvčí.

Policisté mohou i v osobním volnu podle zákona zadržet hledaného člověka a to, že mají přehled o tom, kdo je pátrání jen potvrzuje, že svoji práce dělají dobře.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Štítky pátrání, zadržení, policie, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petko Kotov

Policistovi chvála, kéž by takoví byli všichni. Všímat si toho, čeho mají a nešťourat do toho, po čem jim nic :-)

Čtvrtek, 25. května 2023, 01:45Odpovědět

Poznal hledanou ženu v davu a neváhal ani chvíli, i když měl volno  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.