Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté řeší krádež nákladního kontejneru. Zmizel od domu v Novině

Chrastavští policisté řeší neobvyklou krádež. Někdy koncem května totiž od domu v Novině zmizel modrý nákladní kontejner. Policisté se nyní o pomoc obrací i na veřejnost.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel v době od 27. do 29. května v Kryštofově Údolí v části Novina. „Na parkovišti u jednoho z domů odcizil modrý nákladní kontejner s okem na hák o objemu pět metrů krychlových. Svým jednáním způsobil majiteli kontejneru škodu ve výši 35 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Policisté nyní celý případ šetří a po pachateli skutku i odcizeném kontejneru pátrají. „V této souvislosti současně žádají veřejnost o pomoc. Pokud máte jakékoliv informace k výskytu odcizeného kontejneru případně i osoby dosud neznámého pachatele sdělte je policistům na kterékoliv služebně nebo telefonicky na bezplatnou linku 158. Kontaktovat můžete i policisty přímo na obvodních odděleních v Chrastavě tel. 974 473 600 a v Hrádku nad Nisou tel. 974 473 700,“ dodala mluvčí.

Kontejner se od běžných kontejnerů odlišuje tím, že pod podlahou má dodatečně navařeny výztuhy z profilů „U“ a „I“, na bocích tažného oka navařena dodatečně dvě oka na kotvení břemen, boky atypické z prolisovaného plechu (pozn. běžné boky jsou rovné z plného plechu), na zadních vratech na pravé straně je zavařen proražený otvor – na pravém křídle, pod modrou barvou je původní zelená barva, pod podlahou kontejneru je pravá nosná kolejnice prohnutá.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krádež, nákladní kontejner, novina, kryštofovo údolí, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté řeší krádež nákladního kontejneru. Zmizel od domu v Novině  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.