Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Chtěla prodat vestu do vody za tři stovky, přišla o půl milionu

Policisté šetří další internetový podvod. Žena ze Semilska takto přišla o půl milionu korun. Naletěla totiž na podvod na bazarovém portálu.

Žena chtěla prodat plovací vestu za 300 korun. Pak přišel klasický scénář. Žena na falešném odkazu Zásilkovny vyplnila své jméno a platební kartu, poté jí přišla další zpráva, kde se přes další odkaz měla přihlásit do svého internetového bankovnictví.

„Ačkoliv se ani do svého internetového bankovnictví nakonec nedostala, protože byly stránky podvržené, kupující jí potvrdila, že je vše v pořádku, a ona se s tímto sdělením spokojila. Následující den jí z jejího účtu a bez jejího vědomí odešly dvě menší platby. Na to zareagovala zablokováním platební karty, jenže podvodníci v této době znali i přístupové údaje k jejímu účtu a během dalšího dne jí z účtu vybrali celkem 503 000 korun,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté tak znovu upozorňují na podobné podvody. „Nikdy nikomu v žádném případě nesdělujte přístupové údaje k internetovému bankovnictví ani k platební kartě a nikdy tyto údaje nevypisujte do pochybných formulářů, které přijdou od člověka, kterého vůbec neznáte. Nikdy. To je jediná rada, kterou od nás můžete dostat, a pokud se jí budete řídit, ochráníte si tím svůj bankovní účet i své duševní zdraví,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky policie, podvod, bazar, účet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Pražák

Takovýto podvod je technicky vzato nesmysl, pokud člověk používá průměrně dobrou banku, kde je každá platba jištěna ještě SMS kódem nebo potvrzením přes mobilní aplikaci. Naprosto nechápu, co ta paní musela mít za banku, kde bylo bankovnictví jištěno jen jedním heslem?!?

Pondělí, 19. června 2023, 09:51Odpovědět

Chtěla prodat vestu do vody za tři stovky, přišla o půl milionu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.