Počasí dnes19 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Falešný bezpečnostní technik z banky připravil ženu o sto čtyřicet tisíc. Peníze převedla na rezervní účet

Policisté řeší další případ podvodu. Žena z Jablonecka se nechala přesvědčit od podvodníků, že peníze na jejím účtu jsou v nebezpečí a převedla je na „rezervní“ účet, kde měly být v bezpečí. Přišla tak o sto čtyřicet tisíc korun.

Ženě minulý týden zavolal muž, který se představil jak bezpečnostní technik banky, u které tato žena neměla žádný účet ani sjednaný jiný produkt. „Na to ho upozornila hned, jak ji informoval o tom, že z jejího účtu mají být provedeny čtyři transakce po necelých devíti tisících korun a je tedy nutné účet zabezpečit, aby nepřišla o všechny peníze. Neznámý muž po informaci, že u uvedené banky žena nemá vedený žádný účet, řekl, že se jí ozve policie a další zaměstnanec banky. Žena mu ještě na jeho otázku sdělila, kde má vedené účty a tím hovor skončil,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Ještě odpoledne ženě zavolal další neznámý muž, který o sobě tvrdil, že je bezpečnostní technik již jiné banky a shodou okolnosti té, u které má žena založený i jeden svůj účet. „Tento muž, který hovořil velmi špatně česky, se snažil ženě vysvětlit, že je potřeba ochránit její účet a peníze na dobu 24 hodin je převézt na rezervní účet. Vzhledem k obtížné domluvě ji tento údajný bezpečnostní technik ještě přepojil na jeho údajného vedoucího bezpečnostního techniky, který následně ženě opět vysvětlil, co je rezervní účet a také to, že je potřebné, aby na něj z důvodu ochrany své peníze převedla,“ dodala mluvčí.

Tímto mužem se bohužel nechala k převodu peněz přesvědčit a ze dvou svých účtů na údajný rezervní účet v několika platbách převedla celkem téměř 140 tisíc korun. „Při těchto platbách obdržela z banky upozornění na překročení denního limitu pro platby, na což údajný bezpečnostní technik reagoval tím, že jí přesvědčil o tom, aby svůj tento denní limit výrazně navýšila. Z tohoto důvodu žena volala do banky, kde jí pracovnice upozornila na skutečnost, že se stala pravděpodobně obětí podvodu, limit jí samozřejmě nenavýšila a účet zablokovala,“ řekla Sochorová.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod. „Za jeho spáchání hrozí pachateli v případě dopadení trest odnětí svobody až na pět let, a to vzhledem k výši způsobené škody,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky policie, podvod, jablonecko, falešný bankéř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Falešný bezpečnostní technik z banky připravil ženu o sto čtyřicet tisíc. Peníze převedla na rezervní účet  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.