Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dva Ukrajinci pobodali v Doksech dva český kluky, píše muž na facebooku. Naprostá lež, reaguje policie

V poslední době se na sociálních sítích objevují smyšlené informace očerňující Ukrajince žijící v Česku. Jeden takový případ šetří i policie v Libereckém kraji. Jeden z uživatelů facebooku totiž píše, že dva Ukrajinci v Doksech na Českolipsku pobodali dva Čechy. Podle policie ale jde o lež a autor příspěvku tak bude mít problém.

Policie příspěvek zveřejnila na twitteru. „V Doksech pobodali dva český kluky. Jeden umřel, našli ho v Mácháči,“ píše muž v příspěvku. Přidává také informaci, že je o případu zakázáno mluvit, a to především záchranáři a policisté.

Podle policie se ale nic takového nestalo. „Další ze série naprostých lží, které se šíří po sociálních sítích. Nic takového se samozřejmě nestalo,“ uklidňují policisté.

Autor příspěvku pak bude mít problém, policisté by s ním rádi mluvili a za šíření podobných příběhů mu dokonce hrozí vězení. „Autorovi či autorce doporučujeme v zájmu ušetření času nás dobrovolně navštívit na služebně českolipské kriminální policie,“ dodali policisté.

Podobný případ řeší policie i v Zábřehu v Olomouckém kraji. Tam zase pisatel také na facebooku zveřejnil příspěvek, že se Ukrajinec zřejmě pokusil znásilnit mladou slečnu. V tomto případě příspěvek alespoň částečně vycházel z událostí, které se staly, na mladou ženu slovně zaútočil cizinec, tím ale celý incident skončil, navíc vůbec nešlo o Ukrajince. Pisatel příspěvku si tak příběh přibarvil. „Z důvodu šíření informace, která se nezakládala na pravdě, a mohla tak v části obyvatelstva způsobit nebezpečí vážného znepokojení, mu policisté obvodního oddělení Zábřeh sdělili podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová. Za to mu hrozí až dva roky vězení.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky facebook, ukrajina, lež, policie, doksy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva Ukrajinci pobodali v Doksech dva český kluky, píše muž na facebooku. Naprostá lež, reaguje policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.