Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Liberec plánuje navýšit daň z nemovitosti pro průmyslové a obchodní oblasti

Liberec plánuje, že od příštího roku zvýší na dvojnásobek daň z nemovitosti pro 35 průmyslových a obchodních lokalit ve městě. Získat by tím měl do rozpočtu dalších zhruba 35 milionů korun, tyto peníze chce město použít na opravy silnic. Pro ostatní, tedy i majitele domů a bytů, by daň z nemovitosti měla zůstat ve stejné výši jako dosud. O navýšení pro vybrané lokality rozhodne městské zastupitelstvo za dva týdny, návrh má podporu rady města, řekl primátor Liberce Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj).

„Tím důvodem, proč jsme k tomu přistoupili, je posílení příjmové stránky města, kdy navrhujeme upravit místní koeficient pro vybraných 35 průmyslových a obchodně průmyslových lokalit ve městě, které generují zvýšenou dopravní zátěž," řekl Zámečník. Navýšení daně pro průmyslové a obchodní lokality vnímá jako jejich příspěvek na opravy silnic.

Změnu některé ze sazeb daně z nemovitosti chystá Liberec po 12 letech, jsou z roku 2011. Ročně na této dani město získává podle primátora zhruba 140 milionů korun, z toho 70 milionů od majitelů domů a bytů a zhruba stejnou částku od podnikatelských subjektů. Zvýšení daně by se podle primátora mělo týkat obou průmyslových zón Sever a Jih, nákupních center, kamenolomu Ligranitu v Ruprechticích nebo obalovny v Machníně.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Syner

Štítky ČR, správa, reality, daně, Liberec, rozpočet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec plánuje navýšit daň z nemovitosti pro průmyslové a obchodní oblasti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.