Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Domácí násilí, spory s rodinou. Muž se nejprve přiznal k vraždě manželky, u soudu vinu odmítl

V Hradci Králové začal v úterý soud s mužem, kterého obžaloba viní z vraždy a z týrání osoby žijící ve společném obydlí. Hrozí mu až 18 let vězení. Muž podle spisu dlouhodobě psychicky i fyzicky týral svoji manželku, jeho jednání se stupňovalo až vyvrcholilo vraždou ženy, se kterou žil v rodinném domě na Semilsku. Obžaloba viní šestapadesátiletého muže, že ženu ubodal nožem nedaleko domu, v němž bydleli.

Obžalovaný vinu odmítl. „V tomto líčení bych chtěl prokázat svoji nevinu. Opravdu jsem to neudělal. Nějaký hajzl si teď chodí po světě. Nikdy jsem ji žádným způsobem neomezoval," řekl soudu obžalovaný. Uvedl, že chce svým dvěma synům dokázat, že jim matku nezabil.

Podle obžaloby svou manželku týral od roku 2014. Například jí bránil v běžném způsobu života, kdy jí zakazoval kontakty s přáteli, neustále kontroloval, kde je, s kým je v osobním i telefonickém kontaktu a nedůvodně ji obviňoval z nevěry.

„Obžalovaný popírá vinu u obou skutků. Ke skutku týrání osoby ve společném obydlí se staví tak, že týraným je vlastně on, protože celá rodina mu ubližovala, jeho synové na něho nedůvodně podali trestní oznámení. Dnes podrobně popsal, jaké křivdy utrpěl od své manželky. Ohledně druhého skutku v přípravném řízení uváděl čtyři verze. V první verzi se zadržujícím policistům doznal, že manželku bodl," řekl státní zástupce Milan Vacek. Poté výpověď změnil a vinu odmítal.

Sedmapadesátiletá žena byla podle obžaloby zavražděna 21. února večer. Pachatel podle spisu opakovaně poškozenou bodl nožem o délce čepele 20 až 22 centimetrů. „Manželku pobodal velmi brutálním způsobem. Způsobil jí sedm bodnořezných ran, na následky toho vykrvácela," řekl Vacek.

Obžalovaný uvedl, že v kritický den večer se s manželkou "náhodou" potkal na ulici, chtěl si s ní promluvit, byl opilý. „Přísahám, že jsem ji nezabil," řekl soudu. V té době byl soudně vykázán ze společné domácnosti kvůli domácímu násilí.

Obžalovaný u soudu ve své rozsáhlé výpovědi také uvedl, že měl dlouhodobé spory se svým tchánem, se kterým bydleli v jednom domě, ten na něj opakovaně, prý bezdůvodně, volal policii. Připustil verbální i fyzické konflikty se svou manželkou, většinou ale šlo o její iniciativu, vyplynulo z jeho výpovědi.

Obžalovanému hrozí deset až 18 let vězení. Státní zástupce dnes novinářům řekl, že bude pro obžalovaného navrhovat trest v polovině zákonné trestní sazby.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky soud, vražda, manželka, semilsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domácí násilí, spory s rodinou. Muž se nejprve přiznal k vraždě manželky, u soudu vinu odmítl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.