Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zloději ukradli ve Frýdlantu desku z pomníku obětem 1. světové války

Pomník obětem 1. světové války na Větrově ve Frýdlantu se stal terčem zlodějů. Ukradli odtud pamětní desku se jmény padlých vojáků a druhou poničili. Po desce i zlodějích pátrá policie.

Ke krádeži došlo někdy v období mezi 5. a 26. říjnem letošního roku. Zloději jednu z desek se jmény odnesli a druhou páčením poškodili, ale nakonec odešli bez ní.

Nejspíš za tím stojí jejich snaha lup zpeněžit ve výkupně barevných kovů. Tam za něj ovšem nedostanou nic, protože jsou desky zhotovené z pryskyřice tónované do zlaté barvy. Zloději se tedy velmi zmýlili,“ uvedla mluvčí Policie ČR Ivana Baláková a dodala: „Pokud se je podaří dopadnout, budou se zodpovídat z přečinu krádeže s dvouletou trestní sazbou odnětí svobody. Kromě toho, že svým jednáním zneuctili pietní místo, způsobili Městskému úřadu ve Frýdlantu v Čechách, který objekt spravuje, škodu za nejméně 24 000 korun.

Veškeré informace, které mohu policisty přivést na stopu pachatelů přijme policie lince 158.

Pomník byl slavnostně odhalen a vysvěcen 22. července 1923. Postavil jej větrovský pomníkový výbor a jeho výstavba byla financována z uspořádané veřejné sbírky. Pomník je dílem kameníka Antona Siebeneichera, který pocházel z Fojtky na Liberecku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, pomník, Frýdlant, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději ukradli ve Frýdlantu desku z pomníku obětem 1. světové války  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.